Blogolj!

Kincses Kolozsváron a kortársak

Alma

Vasárnap este nyílt meg a Kolozsvári Magyar Napok keretében a Magyar Művészeti Akadémia „Válogatás kortárs magyar művekből” című tárlata, amely jövő vasárnapig lesz látható.

Jó dolog ám az, amit immáron hetedik alkalommal szervez meg a Kincses Kolozsvár Egyesület: egy Kárpát-medencei tényleges kulturális seregszemlét.

Valahogy ez mindenki szívét megmelengeti, és a gesztusérték megelőzi a pénztárcát, ugyanis a kiállításon résztvevő művészek adományként ajánlották fel alkotásaikat, amelyek egy körút után a Boksay József Kárpátaljai Megyei Szépművészeti Múzeum kortárs gyűjteményét gyarapítják majd.

Megbecsülés a művésznek, ajándék a szerényebb anyagi lehetőség között tengődő Kárpát-medencei kulturális intézményeknek – ez által a határainkon túl élő magyaroknak. Meg persze az adott ország más nemzetiségű polgárainak.

Így kell ezt.

Nem mellkas döngető magyarkodással, hanem kulturális „területfoglalással” hirdetni az összetartozás mindennél fontosabb szerepét.

A kiállítás a Kolozsvári Magyar Napok után a tervek szerint Kijevben, Lembergben és Ungváron is a nagyközönség elé kerül.

Most azonban Kuti Dénes festőművész, az MMA rendes tagja kurátorságával a csodás Bánffy-palotát kell felkeresni a kincses városban azoknak, akik a Magyar Művészeti Akadémia, Kincses Kolozsvár Egyesület, Kolozsvári Szépművészeti Múzeum szervezésében megvalósult kiállítást élőben szeretné megnézni.

A kolozsvári Bánffy-palota, a kiállítás helyszíne

 

Címkék: Eseménynaptár
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/29445/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?