Blogolj!

Török Ferenc a "templomépítő"

Gyömbér

Török Ferenc 80 - Építészet és hitvallás címmel és harangszóval nyílt a neves építész életművét áttekintő kiállítás csütörtökön a pesti Vigadóban. Művészetrajongó laikusként úgy gondoltam, ez az a kiállítás, amit nem szabad kihagynom. Jól gondoltam.

Török Ferenc a megnyitó előtt

Ahogy beléptem az épületbe Török Ferenc tisztelőinek sokaságával találkoztam a két lift előtt és nem volt ez másképp a kiállítás színhelyén sem. A hatalmas teremben több száz pályatárs, barát, családtag és érdeklődő várta izgatottan, hogy elkezdődjön a megnyitó.

A hatalmas terem teljesen megtelt

A kiállítóteremben Török Ferenc a munkásságáról készült kiadványt dedikálta az esemény előtt. Ragyogó arcok álltak sorba, hogy le ne maradjanak a kiváló építész kézjegyéről.

Török Ferenc dedikál

A beszédek előtt a terem közepén felállított harangtoronyban megszólalt a harang. Erős jelkép. Aki még nem tudná, Török Ferencet a "templomépítő"-nek is nevezik, hiszen számtalan templom terve fűződik a nevéhez.

Harangszó jelezte a megnyitó kezdetét

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke köszöntötte méltató szavaival a tárlatot. Többször is kiemelte, hogy Török Ferenc az MMA kiváló tagja és büszkesége.

Fekete György megnyitja a kiállítást

Winkler Barnabás Ybl-díjas építész, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja, Török Ferenc tanítványa személyes hangvételű beszédén felidézte, hogy Török Ferenc tanárként megfogalmazott gondolatai számos tanítványának életére kihatottak, sokukat segítették pályájukon.

hna design stúdió jóvoltából, egy gyönyörű infografika segítségével áttekinthetjük Török Ferenc életútját.

Semmiképpen se hagyja ki ezt a kiállítást, ha kedveli a gyönyörű grafikákat, szeret nem hétköznapi maketteket tanulmányozni és kíváncsi egy neves építész életútjára!

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/29935/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?