Blogolj!

II. Marton Énekverseny: Világklasszis győzelem

Gyömbér
A fehérorosz Alexander Roslavets diadalával ért véget a Zeneakadémia által rendezett - a zenei életben óriási népszerűségnek örvendő - II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny. Nézzük meg közelebbről kik lettek a díjazottak, akik között egy magyar hölgy s szerepel!
A győztesek (fotó: Zeneakadémia / Tuba Zoltán)
Ha nem tudnád, mennyire komoly versenyről van szó, mindent elárul a verseny színvonaláról, amit a döntőt követően Szabó Stein Imre, a Zeneakadémia kommunikációs igazgatója, a verseny projektvezetője mondott:

„Az eredmény magáért beszél: a világ legnagyobb operaszínpadaira kész, érett művészek tartották fontosnak, hogy jelentkezzenek a II. Nemzetközi Marton Énekversenyre. S hogy a minden részletét tekintve – a nemzetközi zsűri összetételétől a díjplasztikák legapróbb babér-motívumaiig bezárólag – nagy gonddal megálmodott és megvalósított verseny valóban nemzetközi, és valóban felkeltette a világ érdeklődését, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a középdöntő, illetve a döntő tízkamerás élő internetes közvetítését Japántól az Egyesült Államokig, Norvégiától Brazíliáig a világ harmincnál is több országából követték. Bár kívülről könnyen úgy tűnhet, pusztán az énekverseny műfaján belül hoztunk létre maradandót, valójában az egész esemény olyan energiákat és figyelmet szabadít fel Magyarország irányába, amelyeknek a jelentősége dimenziókkal lépi túl az elitkultúra feltételezett határait”

ÍME VERSENY DÍJAZOTTAI ÉS AMIT PÁR SZÓBAN EL LEHET MONDANI RÓLUK

Nagydíj (15.000 euró) és közönségdíj (3.000 euró)

Alexander Roslavets fehérorosz basszus

1986-ban született Fehéroroszországban. 2014-ben szerzett diplomát a szentpétervári Állami Rimszkij-Korszakov Konzervatóriumban. Ezt követően felvételt nyert a moszkvai Bolsoj Színház operastúdiójába, majd egy évvel később a Traviata D’Obigny márkijaként debütált a Bolsoj színpadán, Tugan Szokijev vezénylete alatt.

I. díj (12.000 euró)

Ankhbayar Enkhbold mongol bariton

1988-ban született. 2012-ben szerzett diplomát a Mongol Állami Zeneakadémián, majd a Mongóliai Állami Operaház szólistája lett. Több jelentős verseny  döntőse, vendégművészként fellépett Oroszországban, Japánban, Ausztriában.

II. díj (9 000 euró)

Horti Lilla magyar szoprán

1992-ben született Szegeden, 2012 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója Marton Éva növendékeként. Fiatal kora ellenére számos hazai versenygyőzelme mellett a 22. Nemzetközi Ferruccio Tagliavini Énekverseny második kategóriájának első helyezését tudhatja magáénak.

III. díj (6.000 euró)

Lucyna Jarzabek lengyel szoprán

1988-ban született Lengyelországban. A katowicei Karol Szymanowski Zeneakadémián diplomázott, jelenleg doktori tanulmányait végzi. Hazája koncertéletének aktív szereplője, több lengyel énekverseny után döntött úgy, hogy Budapesten is megméreti magát.

Szívből gratulálunk nekik!

Ha a fenti bejegyzés felkeltette volna az érdeklődésed, itt mindent megtalálsz a versenyről: http://martoncompetition.hu/hu/kezdolap

Címkék: Díjak, Hírek
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/30523/pics/lead_800x600.jpg
Díjak,Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?