Blogolj!

Hamarosan elkészülnek a korhű pavilonok a ligetben

Gyömbér

A Liget Budapest Projektnek köszönhetően az elmúlt évben elbontott, évtizedekig a Városliget szégyenfoltjának számító lepusztult bódék helyére ez év végéig új, a Liget hagyományaihoz méltó pavilonépületek kerülnek.

Az új pavilonokat Feszl Frigyes eredeti, 1860-ban készült tervei alapján építik meg az Állatkerti körúton, a munkálatok már megkezdődtek, az új épületeket várhatóan november végén birtokba veheti a közönség.

Feszl Frigyes terve

Ugyan nem ez a projekt legnagyobb beruházása, ám mégis nagyon látványos lesz. Óriási lesz a különbség a régi és az új között. Talán sokan szerették így is a Liget ezen részét, de azért mégis vállalhatóbb lesz így ez a terület és meglátják, pillanatok alatt bele fognak szeretni. Persze ne feledjük azt sem, mit látnak a külföldiek, mit fognak majd otthon a mi Ligetünkről mesélni.

A három új pavilonban egy hangulatos kávézó-cukrászda, egy art-shop ajándékbolt, illetve egy szabadidős kellékeket (piknikfelszerelések, szabadtéri játékok, esernyők stb.) árusító bolt kap helyet. Mindezekkel párhuzamosan megújul a terület mellett álló, most vendéglátóipari-egységként, egykor BSZKRT (A BKV elődje) épületeként üzemelő létesítmény is.

Örülök, hogy végre történik valami a Ligettel és nem csak a csatározásokról hallani. Találkozzunk az új pavilonoknál!

A zsibvásár - színes lufikkal és a kínai műanyagipar becses termékeinek látványával tarkított - képének pedig intsünk könnyed búcsút!

Ez a látvány már a múlté

 

 

 

 

 

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/31786/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?