Blogolj!

Kinek kell Lady Gaga, ha van nekünk egy Pásztor Annánk?

Az Anna and the Barbies (AATB) zenekar fél éves UTÓPIA turnéjának végére ért, amit méltóképpen zár egy őrületes duplakoncerttel a Fővárosi Nagycirkuszban. A formációhoz illő, hónapokon át tartó zenés kavalkád záróakkordjait mi is megnéztük és meghallgattuk.

Eddig sem volt titok, hogy Pásztor Annáéknak nem kell a szomszédba menni egy kis feltünősködésért, hiszen alapvetően is ez az egyik fő ismertetőjegye a zenekarnak: egyedi, kreatív, látványos és magával ragadó. Ezért sem volt „nagy ügy” a cirkuszi mutatványokkal teletűzdelt koncert a porondon, mivel olyan könnyedén, és  profin állították össze a két órás műsort, hogy senkinek sem tűnt fel az elröppenő idő. Természetesen az összeművészeti tobzódás - az artisták, táncosok, erőemberek, karikán és szalagokon lógók, rúdtáncosok és egyéb „lények” – egyvelegének harmonikus együttese, és a végig egységes, és mégis rendkívül sokoldalú előadás rengeteg előkészültet sejtetett, de pont ezen van a hangsúly; a hatalmas munkából, erőfeszítésből semmi nem érződött egy pillanatra sem. A cirkusz társulata nagyszerűen aládolgozott a zenekart tagjainak, és a nyilvánvaló kemény munka helyett csak a látvány és a profizmus uralkodott a színpadon ugyanúgy, ahogy Pásztor Annáék is láthatóan lubickoltak a show alatt. Örömzenélés volt ez minden ízében, amit már például a májusi extrém Vágóhidas koncertrészlet alatt is megtapasztalhattunk. Hiszen a nézőt nem tudja más jobban bepörgetni, mint amikor a zenekar tagjait vigyorogva, teljes átélés közben láthatja zenélni, miközben a hol fejjel lefelé lógó, hol pedig a székek és a közönség között ugráló Annát próbálja követni az egyik szemével, amíg a másikkal azt nézi, hogy 10 méterrel a föld felett légies akrobata mozdulatokkal függeszkedik valaki és „mellesleg” Nagy Feró is beköszön egy-két szám erejéig bohócnak sminkelve.

A két óra alatt az AATB maximumra tolta az élvezeti-potmétert, a koncert után pedig tényleg valahogy úgy éreztük magunkat, ahogy Anna is fogalmaz az UTÓPIA-turnéval kapcsolatban: „Az egész olyan, mint egy visszafelé forgatott film. A puzzle összes darabkáját láthatták már azok, akik az eddigi állomásokon ott voltak, de most összeáll a teljes kép. Azt szerettük volna, hogy ez egy közös utazás legyen, aminek a vége valamiféle beteljesülés. Kicsit olyan, mint egy hosszan elhúzott karácsony.”És ezek után már senkit nem fog érdekelni egy polgárpukkasztó és feltűnő Lady Gaga, hiszen nekünk van egy Pásztor Annánk, aki ráadásul előbb elhozta a karácsonyt is. 

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/31820/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?