Blogolj!

Elment a fáklyatartó

Súlyos betegséget követően, 60 éves korában elhunyt Gedeon József a Gyulai Várszínház igazgatója.

Gedeon József nem korlátozta le a látókörét a színházra, a kulturális szféra majd minden ága érdekelte, mindig igyekezett mindenütt jelen lenni a képzőművészeti kiállításoktól, a zenei programokon át természetesen a nagy szerelméig, a színházig.

„Még gyermek voltam, amikor a ’60-as években a szüleim elvittek a Gyulai Várszínház  előadásaira. Már akkor megfogott a közeg, a semmihez sem hasonlítható miliő. Később magam is statisztáltam több darabban, illetve lándzsás-fáklyatartó katona voltam a várhoz vezető úton”olvasható egy 2014-es interjújában.

Már a főiskolán erősen érdeklődött a kultúra iránt, ugyanis filmklubot vezetett, és a magyartanári diploma megszerzése után, Gyulán létrehozta a Fiatal Értelmiségiek Klubját. Már a kezdetekben olyan művészeket sikerült meghívniuk, mint Cseh Tamás vagy Sándor György. A Gyulai Várszínház élére még 1995-ben került, s szintén ez évtől elnökségi tagja a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének. 2013-ban Hevesi Sándor-díjjal ismerték el kitartó munkásságát. 

Címkék: Gyász
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/32100/pics/lead_800x600.jpg
Gyász
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?