Blogolj!

Botrány Bertolucci kultfilmje körül

Bernardo Bertolucci hetvenes években készült kultuszfilmje, az Utolsó tangó Párizsban alapvetően is botrányokat szült megjelenésekor, ám most, több évtizeddel később újabb balhé robbant ki.

Alapvetően is erős Bertolucci filmje, mivel a történet szerint egy idős férfi (Marlon Brando) egy fiatal lánnyal (Maria Schneider) kezd viszonyt felesége halála után. Az egyik jelenetben Brando karaktere pedig meg is erőszakolja a fiatal lányt.

Egy 2013-as interjúban a rendező kulisszatitkokat árult el a filmről, beleértve a híres/hírhedt erőszakolós jelenetet is.  Bertolucci akkor mesélte el, hogy Brandoval kitalálták, hogy az eredetileg a forgatókönyvben nem szereplő jelenetet vegyék fel, ráadásul úgy, hogy a női főszereplő semmit sem tudott róla. Az erőszakolás bizarrságát az is tetézte, hogy Brando vajat használt a síkosításhoz. Maria Schneider ekkor csupán 19 éves volt, és még egy 2007-es interjúban elmesélte, hogy nem történt igazi erőszak a kamerák előtt, ám a felvétel rendkívül megviselte. Bertolucci elmondása szerint annyit akart elérni mindezzel, hogy Schneider valódi megdöbbenését és rettegését sikerüljön a kamerákkal rögzíteni. Célját el is érte, de elmondása szerint azóta is bűntudata van a történtek miatt, de nem bánta meg tettét.

Az azóta már elhunyt színésznő a film után nem is forgatott többet, a későbbiekben drogfüggő lett és depresszióssá vált. A 3 évvel ezelőtti kemény kijelentés csak most kapott szárnyra, és több hollywoodi sztár is ellenszenvét fejezte ki a filmmel és a történtekkel kapcsolatban

Címkék: Hírek
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/32295/pics/lead_800x600.png
Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?