Blogolj!

Bartók Béla-fesztivállal készül a Zeneakadémia

Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából a Zeneakadémia rendezvénysorozattal tiszteleg a neves magyar zeneszerző előtt, ami egy nemzetközi hegedűversennyel indul majd.

A fesztivál a legnagyobb presztízsű zenei események közé csatlakozik, amely Bartók Béla életműve köré épülő zeneszerzőversenyből, szimpóziumból és különböző programokból áll majd össze. Ezt első alkalommal rendezik meg jövőre, 2017. szeptember 10-17. között. A Bartól Béla Világverseny és Fesztivált hegedű kategóriában hirdeti meg a Zeneakadémia, amely öt fordulóból fog állni, és a megmérettetés során Bartók hegedűművei szólalnak majd meg. A döntőben a hat továbbjutó Mozart-hegedűversenyt ad elő, majd a legjobb három résztvevő Bartók, Brahms, Beethoven vagy Csajkovszkij darabot játszik.

A zsűriben magyarok és külföldi művészek is részt vesznek: Baráti Kristóf, Kelemen Barnabás, Szabadi Vilmos, valamint Salvatore Accardo, Takashi Shimizu, Ivan Zenaty, Krzysztof Wegrzyn, Quian Zhou és Joel Smirnoff.

A 40.000 euró összedíjazású nemzetközi hegedűversenyre minden 30 év alatti hegedűs jelentkezhet három videórészlettel ezen a linken

Címkék: Hírek
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/32341/pics/lead_800x600.jpg
Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?