Blogolj!

Hat magyar lemez is felkerült a legnívósabb világzenei ranglistára

A World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplistájának idei összegzésébe hat magyar lemez is bekerült. Lajkó Félix érte el a legjobb helyezést a 200-as elitben, ugyanis a 30. helyet foglalja el Most jöttem című, a Fonó Budai zeneház gondozásában megjelent lemeze.

A listát a havonta kiadott toplistás szavazatok alapján állítják össze, amelyet minden hónap 1-jén teszik közzé a wmce.de honlapon. A zsűriben 25 ország 50 rádiós világzenei szakembere foglal helyet, ők döntenek havonta egy pontozásos rendszerben. A top 200 között Lajkó Félix mellett a Buda Folk Band Saját gyűjtés c. albuma a 62., Herczku Ági Live at Womexc. koncertanyaga a 94. helyen végzett. A Söndörgő Live Wires című anyaga a 63., a Kerekes Band Back to Folkja a 149., valamint Lovász Irén közös lemeze (Jitka Suramskával és Michal Elia Kamallal) Tri hlasy a 163. helyen végzett. A teljes lista itt tekinthető meg

A WMCE még szeptemberben bejelentette, hogy a kiadók versenyében a Fonó Budai Zeneház a 4. helyre került. Ez azért is nagy elismerés, mert a Fonó több száz kiadó közül nemcsak Magyarországról, hanem a közép-kelet-európai régióból is egyetlen kiadóként szerepel immár negyedik éve a legjobbak között. Az idei volt az első alkalom, hogy az élmezőnyben végeztek. Gratulálunk!

Címkék: Hírek
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/32416/pics/lead_800x600.jpg
Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?