Blogolj!

Hajrá Luca!

Ritkán tesz ilyet az ember, hogy egy döntő és a nagy nyilvánosság előtt kifejti, kinek a sikeréért szorít, de elérkezett az a pillanat, amikor ezt már nem tudtam magamban tartani. A Fölszállott a páva mai döntőjében (Duna tv, 19:30) a magam részéről legjobban Erdélyi Luca győzelméért szorítok.

Erdélyi Luca

Ez a kislány hihetetlen tisztasággal, erővel, átéléssel, korát meghazudtoló előadói képességgel mutatja be a magyar népdaléneklés legszebb hagyományait, ezáltal a felbecsülhetetlen magyar délnap kincseit. A tabletek, ilyen-olyan okoskütyük világában, egy maradandó, úgymond konzervatív érték mellett tette le fiatal fejjel is voksát és tehetségét, mely már önmagában megsüvegelendő.

Bár sajnos a fonók eltűntek - noha Üllésen Fonó volt a táncegyüttes neve -, mégis, Erdélyi Lucának köszönhetően elképzelhetjük, hogy miként énekeltek hagyományápoló eleink a hosszú téli estéken.

A magam részéről garantált egy SMS. Befolyásolni olvasóimat nem tudom, és nem is akarom, de ha úgy gondolják, modern kütyüjeikről elküldhetik üzenetüket a tiszta hangú hagyományápoló diadaláért.

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/32580/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?