Blogolj!

Keresztény Színházi Fesztivál az Újszínházban

Idén már negyedik alkalommal szervezik meg a Keresztény Színházi Fesztivált. A február 3-8 között megrendezett eseményen a közönség minden igényét kielégítve számos színdarab, kamaradarab mellett koncertek, mozgásszínház is megtalálható lesz.

Dörner György, az Újszínház igazgatója hangsúlyozta, hogy a mai globalizált világban még inkább szükség van a keresztény értékekre, amit a színház és ez a fesztivál a művészet segítségével kell, hogy képviseljen. Az összefogás a széttartó világban rendkívül fontos, ezért is jelentős az, hogy a fesztivál keretein belül határon túli magyar társulatok vendégjátékát láthatja majd a közönség. Ez nem csak egyszerűen az összetartásról, összetartozásról, hanem a hit közösségformáló erejéről is szól.  

A fesztivált február 3-án a Fehér szarvas című történelmi dráma nyitja meg a délvidéki Udvari Kamaraszínház előadásában, de a repertoárban szerepel még többek között Madách Imre Az ember tragédiája című darabja, a Bartók & Folk elnevezésű koncert és Márai A kassai polgárok című műve is.

A részletes program itt olvasható.

Címkék: Eseménynaptár
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/33109/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?