Blogolj!

Nemzetközi színházi fesztivál indul Budapesten

FACT néven indítja útjának első alkalommal a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) nemzetközi fesztiválját február 3-5 között, amelyen hazai és külföldi egyetemek előadásai lesznek majd láthatók.

A fesztivál neve a Festival, Arts, Cinema és Theatre szavak kezdőbetűiből állt össze, ami azt is mutatja, hogy nem csak színházi, hanem filmes programokkal is készülnek a részvevők, vagyis a SZFE, a Kaposvári Egyetem, valamint egy svájci, román, cseh és német egyetem hallgatói.

Kiss Csaba rendező és egyben a SZFE tanára elmondta, hogy a későbbiekben szeretnék bővíteni a repertoárt, illetve nem csak a színházi, hanem a filmes eseményekre is nagy hangsúlyt fektetnek majd, és nem titkolt vágyuk, hogy az európai színtéren is megmutassák magukat, egyben a fesztivál célja, hogy lehetőséget adjon hazai és külföldi diákoknak és munkáiknak, nem is beszélve a közös projektekről.

A FACT-ra nem csak egyetemisták, hanem társművészek is meghívást kaptak – médiaművészek, látványtervezők, koreográfusok – annak érdekében, hogy esetleg a jövőben ez a fesztivál lenne a művészek találkozóhelye.   

Február 3-án, azaz a fesztivál első napján az Uránia Nemzeti Filmszínházban a SZFE diákjainak vizsgafilmjeit vetítik le, majd a Magyar Képzőművészeti Egyetem látványtervező szakos hallgatóinak kiállítását nyitják meg. Továbbá az Ódry Színpad ad helyet a SZFE Az ingolstadti invázió című alkotásnak, a Padlás pedig a bukaresti Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L Caragiale" A félkegyelmű című produkciójának.

A fesztivál programja itt érhető el.

 

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/33252/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?