Blogolj!

Egy pillanat rögzítése

Január 18-án megnyílt Prutkay Péter képzőművész, az MMA rendes tagjának Grafikáktól a dobozképekig című kiállítása a Pesti Vigadóban.

A tárlat különlegessége abban rejlik, hogy több évfordulót is magában foglal, ugyanis ez egyfajta összegzése a művész elmúlt ötven éves munkásságának, illetve húsz évvel ezelőtt a Vigadó falai között is volt már Prutkaynak kiállítása.

A „dobozolt-kori képek” titka az önmegvalósítás, vagyis az arra aló törekvés, hogy a művész saját maga találja meg alkotó nyelvezetét és ne az aktuális trendek befolyásolják. Ez sikerült is, ugyanis művei egytől-egyig sokszínűséget és kísérletező szellemet közvetítenek.

A modernizmus és a hagyomány kölcsönhatása, a történelem és az átélt évek azok, amiket Prutkay igyekezett megragadni művei segítségével, így megtalálható témái között az 1848/49-es szabadságharc motívuma, az 1956-of forradalom és a fogyasztói társadalom kritikája egyaránt.

Mindenre reflektál, és mindenről van mondanivalója, így válik a kiállítás is egy történelmet és társadalmat érintő tárlattá.

A kiállítás január 18-tól március 12-ig tart a Pesti Vigadóban.

Címkék: Galéria
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/33980/pics/lead_800x600.jpg
Galéria
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?