Blogolj!

Új zenei tehetségkutató indul

Nem kell megijedni, nem egy újabb X-Faktor, vagy Megasztár szintű műsor indul valamelyik kereskedelmi adón, ami mindenről szól, csak épp nem a tehetségekről. A legújabb, Fülesbagoly könnyűzenei tehetségkutató a fiatal, feltörekvő zenészekre, együttesekre, énekesekre koncentrál, akik a Cseh Tamás Program keretén belül lehetőséget kapnak arra, hogy megmutathassák magukat és a későbbiekben kamatoztatni tudják tudásukat. Itt nem a bulvár áll a főszerepben, hanem a tudás és a zene öröme.

Fülesbagoly Tehetségkutató néven új országos könnyűzenei verseny indul Martonvásáron a Cseh Tamás Program támogatásával. A díjak között fesztiválokon és népszerű zenekarokkal közös fellépés, valamint stúdiózás és sajtómegjelenés szerepelnek.

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A zenészek tetszőleges stílusban játszhatnak, lehet pop, rock, dzsessz, ska, hiphop, blues, metál, reggae, punk, funky, szving, country vagy bármi más is. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, a legjobbakat az április 22-i döntőben hallgatják meg a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.
A produkciókat szakmai zsűri véleményezi és díjazza, amelynek tagja Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Süli András, a debreceni Campus Fesztivál programigazgatója, valamint Warnusz Zsuzsa zenész, a Budapest Voices művészeti vezetője.

A nyertes felléphet az idei Campus Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5 millió forint értékben sajtómegjelenéseket kap, elkészíthet egy kislemezt Magyarország egyik legjobb stúdiójában és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint.

A különdíjak között szerepel fellépés a Hiperkarma, a Road és a Kowalsky meg a Vega előtt, koncertezés a martonvásári Magyar Népdal Napján, illetve egyéb médiamegjelenések. A jelentkezési határidő április 3. éjfél. A Fülesbagoly Tehetségkutatót első alkalommal szervezik meg az Öröm a Zene rendszerében, a Cseh Tamás Program támogatásával.

További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon olvasható.

Forrás: MTI

Címkék: Hírek
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/33440/pics/lead_800x600.jpg
Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?