Blogolj!

Országos kulturális rendezvénysorozat indul

Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvénysorozat indul hamarosan, amelyhez több száz kultúrház csatlakozott országszerte. A kulturális programsorozat idei tematikája a Mindennapi hagyományaink, amit február 10-12. között rendeznek meg immár tizenegyedik alkalommal. A rendezvényhez múlt évben 600 intézmény és 2000 program társult, idén pedig már most több mint 500 résztvevő regisztrált.

Hoppál Péter az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy rendszeres közművelődési tevékenységet 35 600 csoport folytat, amelyek ezzel a programsorozattal is igyekeznek közelebb vinni a kultúrát azokhoz, akik nem tagjai közművelődési egyesületeknek. Ennek a kezdeményezésnek mentén kiemelte, hogy szeptembertől hét felsőoktatási intézményben is elérhető lesz a közösségszervezés alapszak és többféle szakirány is.

Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, a Kultúrházak éjjel-nappal főszervezője kiemelte, hogy a rendezvény célja megmutatni, hogy minden településen van egy olyan közösségi tér, kultúrház, művelődésiház, ahol együtt lehet tölteni az időt minőségi programokkal. A kulturális kínálat tehát megvan, de ami fontosabb, hogy a közönség tartsa fenn a kultúráért való érdeklődést.

 A Kultúrházak éjjel-nappal sorozathoz még csatlakozni kívánó intézmények február 5-ig regisztrálhatnak; a folyamatosan bővülő program a www.kulturhazak.hu honlapon található meg.

 

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/33574/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?