Blogolj!

Emléktáblát avattak Máté Péter tiszteletére

Pénteken emléktáblát kapott Máté Péter Budapest I. kerületében, volt lakóházán, a Krisztina körút 75. szám alatt. Az eseményen nagyjából százan voltak, többek között az énekes lányai, unokái és özvegye is.

Fotó: MTI-Kovács Tamás

Ma lenne 70 éves az 1984-ben elhunyt Máté Péter, dalszerző, énekes, zenész, akinek nevéhez olyan dalok fűződnek, mint a Zene nélkül mi érek én, Elmegyek, vagy az Azért vannak jóbarátok. Emléktábláját annak a háznak a falán avatták fel, ahol egész életét élte, Varga Mátyás alkotása egy elszakadt magnószalagot ábrázol. Az eseményen Soltész Rezső énekes, Máté Péter pályatársa, Benkő László, az Omega billentyűse is megemlékezett a zenészre.

Fotó: MTI-Kovács Tamás

Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester elmondta: Máté Péter dalai a mai napig sikeresek és slágernek számítanak, ezáltal halhatatlanná téve, és a zenei kultúra megkerülhetetlen alakjává emelve az előadót.

Az eseményen az Elmegyek című számot (amit Sylvie Vartan francia énekesnő tett világhírűvé) a Bolyki Brothers adta elő.

Szombaton a Budapesti Kongresszusi Központban Maté Péter-emlékkoncertet rendeznek, amin többek között fellép Malek Andrea, Tabáni István, Solymos Antal és Kökény Attila is.

 

Címkék: Hírek
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/33655/pics/lead_800x600.jpg
Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?