Blogolj!

Magyar artistanő diadalmaskodott egy nemzetközi fesztiválon

Ismét megmutatkozott a magyar tehetség, ugyanis a monte-carlói Ifjúsági Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Komenda Zsófia magyar artista Bronz Bohóc-díjjal és három különdíjjal is távozhatott a megmérettetésről.

A Sophia művésznéven fellépő 19 éves artista egyedüli magyarként vett részt a hétvégi seregszemlén - közölte a Fővárosi Nagycirkusz hétfőn az MTI-vel.

Komenda Zsófia junior rúdtánc Európa- és világbajnokot egy éve vette szárnyai alá a világhírű magyar artistapár, Kristóf Krisztián és Demjén Natália, a mentorkodás alatt egy olyan légtornászmutatványt tanítottak be az ifjú tehetségnek, amelyet egy tíz méter magasban lebegő rúdon kell prezentálni.

Ennek a kivételes mutatványnak – na, meg persze a rengeteg gyakorlásnak és kitartásnak – köszönhetően az artista fellépett már Peruban és Guatemalában is, első magyarországi műsora pedig decemberben volt a Fővárosi Nagycirkusz téli előadásában.

Tehetségére már világszerte felfigyeltek, az artistának ugyanis már most be van telve a naptárja az elkövetkezendő két évre, többek között az Európa Park jégrevüjében, ezt követően pedig a párizsi Cirque D`Hiverben fog szerepelni, majd egyik szereplője lesz a világhírű Bouglione család franciaországi turnéjának is. A monte-carlói fesztivál után olyan nagyvárosok vezető cirkuszai is szerződést ajánlottak a magyar tehetségnek, mint, München, Berlin és Madrid. 

Címkék: Díjak, Hírek
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/33712/pics/lead_800x600.jpeg
Díjak,Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?