Blogolj!

Hamarosan megjelenik a trianoni magyar békedelegáció naplója

Akadémiai kutatócsoport vizsgálja az 1920-as trianoni békeszerződés körülményeit, a kutatócsoport első kiadványa néhány hónapon belül megjelenik, ami a magyar békedelegáció naplója lesz - mondta Ablonczy Balázs, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Lendület Trianon 100 Kutatócsoportot vezető történész az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Mint elmondta a kötet eddig magyarul meg nem jelent dokumentumok alapján arról fog szólni, hogy hogyan dolgozott a magyar békedelegáció Párizsban.

Majd arra is kitért, hogy egyelőre olyan dokumentumok még nem kerültek elő, amelyek drasztikusan megváltoztatnák az eddigi tudást a békeszerződésről, de az ilyen jellegű írások felbukkanását sem lehet kizárni. A kutatócsoport több tagja is levéltári kutatásokat végez, többek között Rómában, Bukarestben és az Egyesült Államokban. 

A magyar kormányküldöttség tagjai megérkeznek a békeszerződés aláírására

Ablonczy azt is jelezte, hogy minden eredmény elérhető lesz könyv formájában vagy az interneten, majd hozzátette, hogy a csoport több tudományág képviselőiből, történészekből, földrajztudósokból, szociológusokból, irodalomtörténészekből áll, akik főleg hosszabb távú folyamatokat figyelnek, és olyan eddig perifériára szorult témaköröket is megvilágítanak, mint a menekültkérdés és a menekültek integrációja.

Címkék: Hírek
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/33865/pics/lead_800x600.png
Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?