Blogolj!

Rekordszámú jelmezes a mohácsi busójáráson

A minden évben megrendezett mohácsi busójárás idén, február 23-án rekordszámú maskarással készül a tél elűzésére. A busókon kívül többszáz népművész, iparművész, képzőművész és vendéglős várja a látogatókat.

A busójárás hat napig tart majd a Duna-parti városban, ahol 33 helyszínen nyolcvan különféle programmal készülnek a vendégeknek reggeltől estig. A rendezvények között lesz táncház, népdalverseny, néptáncelőadás, farsangi felvonulás maszkfaragás és busóálarcokból összeállított kiállítás is, nem is beszélve az idén tizedik alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi dudástalálkozóról.  

Koncertekből sem lesz hiány; fellép majd Szörényi Levente és a Vujicsics együttes, Herczku Ágnes, a Söndörgő és az Alma együttes is. A főbb eseményekre február 26-án kell számítani, ugyanis ekkor lesz farsangvasárnap. A rendezvény keretén belül a busók átkelnek a Dunán, felvonulnak a belvárosban, vízre teszik a farsangi koporsót, majd máglyát gyújtanak a főtéren. A busójárás 2009 óta az UNESCO szellem kulturális örökségének listáján szerepel, így a népszerűség és minőség okán a főbb rendezvényeken legalább 80-100 ezer ember jelenlétére számítanak.

A látogatók számára létrehoztak egy http://mohacsapp.hu/ nevű alkalmazást is a könnyebb tájékozódás miatt, illetve a www.mohacsibusojaras.hu oldalon mindenki megtalálhatja a részletes programot is .

 

Címkék: Eseménynaptár
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/33917/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?