Blogolj!

Hétvégén kezdetét veszi a Pastorale hangversenysorozat a Pesti Vigadóban

Georg Philipp Telemann műveivel kezdődik a hétvégén az idén 20 éves Pastorale összművészeti hangversenysorozat a Pesti Vigadóban - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

A csatorna vendége Záborszky Kálmán karmester, gordonkaművész, az MMA rendes tagja, a Zuglói Filharmónia művészeti vezetője volt, aki a műsorban elmondta, hogy a szombati és vasárnapi programban Telemann Pimpinone című intermezzója és Az iskolamester című komikus kantáta is hallható lesz majd.  

Záborszky Kálmán

A karmester továbbá arról is beszélt, hogy a hangversenysorozat márciusi előadásán a Magyar Táncművészeti Egyetemmel együttműködésben különféle táncokat fognak bemutatni a menüettől a polkán át egészen a marosszéki táncokig. Az áprilisi műsor főszereplője Devich Gergely csellóművész lesz, aki szólóban, zongorás trióban és vonósnégyesben is színpadra lép. A programot Dvorak híres h-moll csellóversenyével fogják zárni.

Devich Gergely csellóművész

Végül májusban a délszláv népzene és néptánc lesz a középpontban a Vujicsics Együttes, a Söndörgő Együttes, a ViGaD Trió és a Taban Táncegyüttes közreműködésével - közölte a részleteket Záborszky, aki kiemelte, hogy a sorozat egyik legfontosabb célja a fiatalok zenei nevelése. 

Zuglói Filharmónia - Szent István Király Szimfonikus Zenekar

Az előadásokat táncok, a művészekkel folytatott beszélgetések és vetített képek is gazdagítják majd, egyik főszereplő a Zuglói Filharmónia - Szent István Király Szimfonikus Zenekar, amelyet Záborszky Kálmán, Ménesi Gergely és Horváth Gábor vezényel. A sorozat szerkesztője Solymosi Tari Emőke.

Címkék: Eseménynaptár
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/33943/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?