Blogolj!

Folytatódik a Snétberger Zenei Tehetség Központ munkája

Hetedik évfolyamánál tart Snétberger Ferenc gitárművész által alapított intézmény munkája. A tervekről és fejleményekről csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt a zenész.

A hátrányos helyzetű gyermekek zenei gondozásával foglalkozó felsőörsi intézmény költségeit az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásából és magánadományokból tartják fenn.  A diákok nem csak zeneileg fejlődhetnek, hanem külföldi tanulásra is lesz lehetőségük. Mint ahogy Snétberger Ferenc az MTI-nek elmondta:"Idén a legtehetségesebb diákok hosszabb-rövidebb ideig Berlinben, Bécsben és Londonban is szerezhetnek szakmai tapasztalatokat. Berlinben a Collegium Hungaricum (.CHB) fogja a költségeket állni egy hónapon át, illeszkedve az intézet programjába. Szó van csereprogramról is, Felsőörsre németországi szintó tehetségek is jönnének, és Vietnamból is van érdeklődés"

A hetedik évfolyamba március 1-ig lehet jelentkezni 12 és 22 év közötti, hátrányos helyzetű, hazai és határon túl élő fiataloknak a www.meghallgatunk.hu oldalon. A meghallgatások március 4. és 11. között lesznek Salgótarjánban, Budapesten, Miskolcon és Nyíregyházán. A jelentkezőket meghallgató tanárok között lesz a nemrégiben 60. születésnapját ünneplő Snétberger Ferenc is.

A 2011 óta működő központban évente 60 kisgyerek vett részt a 12 hetes ingyenes képzésen, vagyis eddig közel 240-en végeztek. A legutóbb végzett évfolyam egy zárókoncertet is tart április 27-én a MOM Kulturális Központban.

 

Címkék: Hírek
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/34318/pics/lead_800x600.jpg
Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?