Blogolj!

Kezdetét vette a Budapest Fotó Fesztivál

Első alkalommal rendezik meg a fővárosban a Budapest Fotó Fesztivált, ami a fotográfia egyik megkerülhetetlen alakjának, Alex Webbnek kiállításával indul többhónapos útjára.

A fesztivál február 28-tól egészen április 30-ig tart. A főváros több kiállítóhelye is részt vesz a programsorozatban, többek között a Műcsarnok, Várkert Bazár és a Budapest Projekt Galéria. A fesztivál célja, hogy Budapest a következő két hónapban a fotós szcéna központjává váljon, bemutatva a hazai és nemzetközi, illetve a klasszikus és kortárs fotóművészetet egyaránt.

Olyan neves fotós munkái is láthatóak lesznek, mint Alex Webb, akinek A fény szenvedése című kiállítása február 28-án nyílt meg a Műcsarnokban. A művész az elmúlt 30 év képeit hozta el a látogatóknak. A 63 képből álló válogatás az érzékenységet és a spontaneitást ötvözi, amelyek szocio- és dokumentum felvételek egyszerre, nem elhanyagolható művészi felhanggal.

A Várkert Bazárt a Szubjektum című kiállításnak ad otthont, aminek elsődleges témája a portré lesz, illetve a Budapest Projekt Galériában a 2016-os görög Photometria fotófesztivál anyagát és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak munkáit lehet majd látni.

Március végétől újabb kiállítások csatlakoznak a rendezvénysorozathoz. A FUGA Budapesti Építészeti Központ, a Gregersen Art Point és a VOKE Vasutasok Széchenyi István Művelődési Központ, ahol száz év fotótörténetének gyűjteménye lesz látható, illetve a látogatók megismerhetik az első magyar sportfotós, Vermes Lajos munkáit is a Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban is.  

További információ a kiállításokról és helyszínekről: www.budapestphotofestival.hu

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/35052/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?