Blogolj!

Újra a verseké a főszerep a Pilvakeren

Az idei Red Bull Pilvaker több mint 30 átdolgozott verssel és mintegy 60 fellépővel várja a nézőket az Erkel Színházba egy dupla előadásra, ahol öt év klasszikusai mellett vadonatúj versekkel is készülnek az érdeklődők számára március 15-én.

A rendezvény egy dupla előadással fog jelentkezni a nemzeti ünnepen, amely 2012-es indulása óta hosszú utat tett meg. Az elején még verseny formájában induló produkció mára már dupla teltházas, egész estés előadássá nőtte ki magát, amely egyedülálló hangvétellel szól a közönséghez, ezzel is tisztelegve a magyar történelem és irodalmi nagyjai előtt.

Az 1848-as forradalom költeményeinek modern átirataival öt éve indult rendezvény célja továbbra is változatlan: zenei alapokra helyezett költeményekkel igyekeznek közelebb hozni a közönséghez a magyar költészet legjavát. A sajátos kezdeményezés tavaly mérföldkőhöz érkezett, ugyanis Juhász Gyula Szavak című versének modern feldolgozása szeptember 1-jétől a nyolcadikosok irodalom tankönyvének is a részévé vált.

Utánpótlásból pedig nem lesz hiány, hiszen a magyar irodalom nagyjainak köszönhetően az átdolgozható versek száma szinte kifogyhatatlan, ennek köszönhetően az idei műsor színesebb és hosszabb is lesz, és több új vers is helyet kapott az előadásban. Bemutatkozik például Petőfi Sándor Egy gondolat bánt engemet című versének átdolgozása, illetve elkészült a Befordultam a konyhára című költeményből készült dal is, amelyhez a zenei alapot BLR szolgáltatta, a szöveget pedig Farkas Roland "Wolfie", Fluor Tomi, Molnár Csaba "Fura Csé", Marsalkó Dávid, Meszi és Deego jegyzi.

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/35847/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?