Blogolj!

A Fonó és a Várkert Bazár ad otthont a Budapest Folk Festnek

Idén már nyolcadik alkalommal került megrendezésre Budapest Folk Festet a Fonó Budai Zeneház. Május 24-től 28-ig a Fonó Sztregova utcai épülete és a Várkert Bazár Öntőház udvara ad otthont az autentikus népzenei és a világzenei koncerteket felvonultató kiváló programsorozatnak.

A fesztivál sztárvendégei között olyan nevek szerepelnek, mint a török BaBaZuLa, a lengyel Dikanda, a román Mahala Rai Banda és a Nadara, továbbá együtt lép fel a legendás macedón gitáros, Vlatko Stefanovski és a bolgár fúvosfenomén, Theodosii Spassov. Igazio kuriózumnak ígérkezik a spanyolországi görög együttes, a Trio Feta Orchestra és az izraeli fúvós, Amir Gwirtzman fellépése is.

A nívós hazai művészekből sem lesz hiány az eseményen, mások mellett zenélni fog Barabás Lőrinc és zenekara, amely együtt lép fel Kézdy Lucával, az Esszencia produkció, a Buda Folk Band, a ghánai származású Sena és a műfajok határait nem ismerő Gypo Circus.

A Fonóba énekes és táncos mestereket hívtak meg Vajdaszentiványról, a Várkert Bazár borteraszán pedig a Tokos, a Fanafra Complexa, a PásztorHóra és a Fokos muzsikál a folkkocsmában. Azonban a szervezők a gyerkőcökről sem feledkeztek meg, vasárnap gyerekprogramokkal is várják a családokat.

Az idei Budapest Folk Fest a jól megszokott módon a Fonó tradicionális szerdai táncházában adatközlő mesterekkel és autentikus táncházzal indul május 24-én, majd a Várkert Bazár szabadtéri színpadán és teraszán koncertekkel és esti borkóstolókkal, folkkocsmával folytatódik a mulatság.

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/37479/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?