Blogolj!

Lehet, hogy mégsem lesz színház a városligetben

Gyömbér

A közlekedési kérdések tisztázásig felfüggesztették a városligeti színház újjáépítését - írja a Magyar Hírlap a Liget Budapest projektet irányító cégre hivatkozva. Kár lenne, ha a gyerekek nem kaphatnának végre egy modern, jól felszerelt színházat, de majd meglátjuk mit hoz a jövő.

Az egykori szecessziós épület eredeti tervei alapján – de modern működési környezetet biztosítva – épülhet újjá a városligeti színház, amely sokszínű gyermek- és ifjúsági tartalommal működik majd / Illusztáció: ligetbudapest.hu

A Városliget Zrt. közölte, hogy az egykor az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út sarkán álló szecessziós épület tervezése folyamatban van, azonban a terület ezen részének kialakítását alapvetően befolyásolja a Városliget közlekedésszervezési struktúrája, ennek véglegesítéséig pedig nem kezdődhet el a kivitelezés.

Tervben van a Kós Károly sétány autómentesítése, ennek következtében nagyobb forgalom terelődhet az Ajtósi Dürer sorra, így szükség lehet a Dózsa György úti kereszteződés átalakítására - olvasható a Magyar Hírlapban.

A lap megkérdezte azt is, hogy a projekt többi eleme, például a Magyar Zene Háza, az Új Nemzeti Galéria vagy a Közlekedési Múzeum újjáépítése hogyan áll. A Városliget Zrt. válasza szerint minden az előzetes ütemterveknek megfelelően halad.
Forrás: index.hu
http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/38234/pics/lead_800x600.png
Hírek,színház,Városliget
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?