Blogolj!

Képbe szőtt múlt és jelen

Elsőre talán nem tűnik izgalmasnak egy kárpitművészetről szóló tárlat, de a Pesti Vigadó Galériájában az Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című kiállítás érdekesebb, mint gondolnánk.

Nem is hinné az ember, hogy mennyi mindent ki lehet hozni egy szőtt anyagból, legyen az egy szakrális témájú „kép”, vagy egy modernebb darab. A központi téma – ahogy a cím is utal rá – az apokalipszis, ami nem csak manapság, hanem a régmúlt egyik fontos és sokat foglalkoztatott témája volt.

Ebből adódik az az érdekes összhang, ami az ősi képeket és a jelen problémáit köti össze. Ugyanis nem gondolnánk első körben, hogy egyazon tárlaton mit keres egyszerre egy vallási jelkép és egy zacskózott víz. Az Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság ettől lesz összetett és sokszínű, és mivel a kárpitművészet a civilizáció tükre, egy több ezer éves művészeti kifejezésmód, így (ahogy a modern kori plakátok) örökérvényű is marad.

A kiállításon látható alkotások mind technikájukban, mind kifejezésmódjukban aktuálisak, és egyre kihívóbb módon figyelmeztetnek a művészet és civilizáció egyetemes felelősségére.

Az Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság című kiállítás május 28-ig lehet megtekinteni a Pesti Vigadóban.

 

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/38535/pics/lead_800x600.jpg
Apokalipszis vagy globális fenntarthatóság,kiállítás,Pesti Vigadó
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?