Blogolj!

Ingyenes programok a Pesti Vigadóban

Kodály Zoltánhoz és a zenei neveléshez kötődő ingyenes kulturális programok állnak az idei Nyitott ház rendezvény középpontjában szombaton a Pesti Vigadóban. Az épület és az aktuális kiállítások egész nap ingyenesen látogathatók, emellett képzőművészeti foglalkozáson és a Bartók Táncegyüttes programján is részt vehetnek az érdeklődők.

Délelőtt a kisgyerekeseket Ringatókra, valamint az erről szóló előadásra várják, a Bartók Táncegyüttes táncházzal, a Góbi Rita Társulat a Füled érjen bokáig! című komplex mozgásfoglalkozással egybekötött táncelőadással készül. Kókay Krisztina textilművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja délután képzőművészeti foglalkozást tart, majd a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató verseny ifjú fellépői adnak műsort.

Folyamatosan indulnak csoportos vezetések, nyitva áll majd a Panoráma terasz és a Pesti Vigadó történetét bemutató új állandó fotótárlat nyílik Vigadó Idővonal címmel. Első alkalommal 2015-ben rendezték meg a Nyitott ház ingyenes programjait azzal a céllal, hogy a minőségi kultúrát minél szélesebb közönséghez eljuttathassák. A tematika minden alkalommal más, idén Kodály Zoltán születésének 135., halálának 50. évfordulója alkalmából a zenei nevelés fontosságát járják körbe.

A májusi programok elsősorban az óvodás és a kisiskolás korosztálynak kínálnak minőségi időtöltést. A következő Nyitott házat szeptember 16-án rendezik meg, a tervek szerint a 20-as, 30-as korosztályra összpontosítva.

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/38651/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Hírek,kiállítás,Pesti Vigadó,tánc,zene
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?