Blogolj!

Rófusz Ferenc-életműkiállítás nyílik

Rófusz Ferenc Oscar- és Kossuth-díjas animációsfilm-rendező munkáiból nyílik életműkiállítás csütörtökön a budapesti Barabás Villában.

A tárlatot Uhl Gabriella művészettörténész nyitja meg, majd szakmai beszélgetéssel egybekötött vetítést tartanak az alkotó munkáiból. A beszélgetőpartner Sipos Áron filmproducer lesz - olvasható a kiállítótér közleményében.

Rófusz Ferenc karrierje 1968-ban animációs asszisztensként kezdődött a Pannónia Filmstúdióban. A légy című rajzfilm írói és rendezői munkájáért 1981-ben Oscar-díjat kapott. 1984-ben Németországba utazott és ott dolgozott animációs tévésorozatokon, 1988-ban Kanadába költözött és a Torontói Nelvana Ltd. animációs cégnek dolgozott. Saját animációs cégét, a Super Fly Films Inc.-et 1991-ben alapította. 

Kreatív rendezőként több mint hatvan reklámfilmet és számos animációs produkciót készített úgy a hagyományos, mint computer-digitális technikát alkalmazva. 2001 óta ismét Budapesten él, tanít és számos filmötletén dolgozik. Munkássága elismeréséül 2011-ben Kossuth-díjjal tüntették ki.

A tárlat július 31-ig tekinthető meg.

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/39090/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,kiállítás,Rófusz Ferenc
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?