Blogolj!

Meghalt Nagy György

Kedden elhunyt Nagy György, a Magyar Televízió egykori műsorvezetője - tudatta a család. Nagy Györgyöt többek között az Ablak, a Reggel, a Főtér és a Hol-mi? című műsorokból ismerhették a nézők.

Egyelőre ismeretlen okból meghalt Nagy György, a köztévé legendás műsorvezetője, de a Blikk információi szerint: Nagyot négy évvel ezelőtt gyomorrákkal műtötték.

Nagy György 1953-ban született Budapesten. Pályája 1971-ben indult, amikor jelentkezett a Magyar Rádióba hangtechnikusnak, de végül nem a Magyar Rádió alkalmazta, hanem a Magyar Televízióhoz került, mint képtechnikus. 1971 és 1983 között képvágó volt, de idő közben képezte magát és elvégezte a segédoperatőr-tanfolyamot.

1983-ban az ELTE Bölcsészettudományi Karán végzett történelem-népművelés szakon, ezután a Magyar Televízió Ifjúsági Osztályának szerkesztő-riportere lett. Egyebek mellett készített dokumentumfilmeket, riportműsorokat, stúdióbeszélgetéseket, 1986-tól pedig az állami ünnepségeknek kommentátora volt.

1992-ben részt vett II. János Pál pápa magyarországi látogatásának televíziós közvetítéseiben, valamint választási műsorokban is közreműködött. 1988-tól 2006-ig volt látható Hol-mi? címmel hétvégi ifjúsági programajánló műsora. 1994-ben lett az Ablak című műsor szerkesztő-riportere, emellett még 13 éven keresztül a Forma-1 magyar nagydíj televíziós közvetítésében is közreműködött, mint riporter.

2002-ben lett a Főtér című műsor szerkesztőség vezetője. 2005 és 2006 között hétköznap délutánonként talkshow-t vezetett a Nagy Vita címmel lányával, Székely-Nagy Katalinnal. 2007-ben Szabadság tér 17 címmel 75 részes műsort készített a Magyar Televízió ötvenéves fennállása alkalmából.

A köztévétől idén februárban, 45 év munkaviszony után vonult nyugdíjba.

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/39728/pics/lead_800x600.jpg
Gyász,Hírek,Nagy György
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?