Blogolj!

Bélyeggel emlékezik Arany Jánosra a Magyar Posta

 MTI Fotó: Bruzák Noémi

Ünnepi bélyegkisívvel emlékezik meg Arany János születésének 200. évfordulójára a Magyar Posta Zrt.

Arany János tizenkét évig dolgozott az Magyar Tudományos Akadémia titkáraként, az akadémia levelezését is bonyolítva; ezekre a levelekre már Magyarországon gyártott bélyegek kerültek - emlékeztetett a bélyegkisív ünnepélyes kibocsátásán, hétfőn Budapesten a köztársasági elnök.

Áder János szerint Arany János valószínűleg tiltakozna, hogy bélyegen lássa viszont magát, hiszen az ő habitusától távol állt az ilyesmi, "mi viszont tartozunk neki ennyivel" - hangsúlyozta.

 MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az Arany János Emlékbizottság elnöki posztját is betöltő Áder János hozzátette: a Magyar Posta kiváló bélyegkisívvel ajándékozza meg nem csupán a filatelistákat, de minden, az irodalmat, a művészetet kedvelő embert. Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a magyar nyelv egyik legnagyobb ismerőjének tartott költő képmása már többször került bélyegre.

A hétfőn megjelent kisív négy bélyege Arany János négy balladáját - A walesi bárdok, Ágnes asszony, Mátyás anyja, Bor vitéz - ábrázolja egy-egy grafikával, idézettel és az emlékév arculati elemeivel - számolt be a részletekről. Elmondása szerint a bélyegkisívet Gilicze Gergő grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. gyártotta 30 ezer példányban.

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/40176/pics/lead_800x600.jpg
Arany-emlékév,Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?