Blogolj!

Erdélyi mesterek a Várkert Bazárban

A Várkert Bazár irodalmi estjén a 120 éve, Farkaslakán született Kossuth-díjas íróról, Tamási Áronról és a 110 éve, Szatmárnémetiben született Dsida Jenőről erdélyi magyar költőről fognak megemlékezni. 

A programban megidézik az erdélyi magyar irodalom neves alakjait, felelevenítik irodalomtörténész vendégekkel az erdélyi magyar irodalom helyét és szerepét, a kivetítőn pedig megjelenik majd Tamási Áron Ábelje, ahogy egykori felesége, Basilides Aliz is emlékezik Tamási Áronra. 

Dsida Jenő helyéről és tragikusan rövid életéről verseivel együtt emlékeznek meg, ahogy a kettejük kapcsolata és Benedek Elek atyai szerepe is megemlítésre kerül az est folyamán, ahol Mátyássy Bence színművész fogja tolmácsolni a szerzők műveit. 

Mátyássy Bence

Vendégek között szerepel Sipos Lajos irodalomtörténész, dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, Láng Gusztáv irodalomtörténész, Basilides Alíz, Tamási Áron volt felesége és Mátyássy Bence színművész is.

A jegyvásárlás online itt lehetséges, valamint személyesen a Várkert Bazár pénztáraiban keddtől vasárnapig 10 órától 17.30 óráig. 

http://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/42298/pics/lead_800x600.jpg
Dsida Jenő,Eseménynaptár,irodalom,Mátyássy Bence,Tamási Áron,Várkert Bazár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?