Blogolj!

A szellemi kulturális örökség része lett a Kodály-módszer

2016.12.02.
A világon mindenhol ismert Kodály-módszer felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára. Erről az Addisz-Abebában tanácskozó ENSZ-szervezet Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottsága döntött.

Elment a fáklyatartó

2016.11.26.
Súlyos betegséget követően, 60 éves korában elhunyt Gedeon József a Gyulai Várszínház igazgatója.
Címkék: Gyász

Visszarepít a múltba

2016.11.24.
Az első aranykor című tárlat nem csupán visszarepít minket a Monarchia korába, hanem a Műcsarnok 120 éves fennállása előtt is tiszteleg.
Címkék: Galéria

Ha résen vagy, még elcsípheted a PosterFest-et!

2016.11.23.
Gyömbér
A pop-up kiállításról már lecsúsztunk, de a PosterFest központi kiállítását még pénteken és az Underground Images című kiállítását még szombaton is megnézheti! Nem érdemes kihagyni, mert ennyi és ilyen színvonalas plakátot ritkán lehet együtt látni.
Címkék: Eseménynaptár

Ezért olyan emlékezetes a Macskafogó

2016.11.21.
Gyömbér
Mintha ma lett volna, amikor moziba került a Macskafogó. Nagyon meg szerettem volna nézni, ezért egy barátnőmmel úgy döntöttünk, aznap az iskolapad helyett a moziterem kényelmes, vörös ülőhelyeit választjuk.

Makovecz Imre, az élő építészet atyja

2016.11.20.
Az organikus építészet egyik megteremtője, akinek munkáit nemzetközi szinten is elismerték. Épületei egyedi és különleges színt vittek az építészet világába, rendhagyó stílusának köszönhetően alkotásai nem csak szakértői szemmel, hanem laikusként is egyből felismerhetők.

Megelevenedett forradalom - Őszi irodalmi gála a Pesti Vigadóban

2016.11.19.
Vers- és próza-összeállítások, valamint beszélgetések és operarészletek tarkították a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) irodalmi tagozata által szervezett Támadó tűz voltunk c. antológia kötet bemutatóját az őszi irodalmi gála keretein belül, amelyet péntek este rendeztek meg a Pesti Vigadó dísztermében.
Címkék: Hírek

Tóth Erzsébet - Óda az ősz hajú férfiakhoz

2016.11.19.
Literatúra
láttam őket feketén, szőkén, vörösen, barnán
bozontos barna, vállukat verdeső sörényüket
a szikrázó fekete hajukból felszálló csillagokat
volt köztük hercegszőke, és királyvörös
ki tudná felsorolni annyi év után?
pókfonálgyönge kócosak és büszke …
Címkék: Múltidéző

Kinek kell Lady Gaga, ha van nekünk egy Pásztor Annánk?

2016.11.18.
Az Anna and the Barbies (AATB) zenekar fél éves UTÓPIA turnéjának végére ért, amit méltóképpen zár egy őrületes duplakoncerttel a Fővárosi Nagycirkuszban. A formációhoz illő, hónapokon át tartó zenés kavalkád záróakkordjait mi is megnéztük és meghallgattuk.

Hamarosan elkészülnek a korhű pavilonok a ligetben

2016.11.17.
Gyömbér
A Liget Budapest Projektnek köszönhetően az elmúlt évben elbontott, évtizedekig a Városliget szégyenfoltjának számító lepusztult bódék helyére ez év végéig új, a Liget hagyományaihoz méltó pavilonépületek kerülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?