Blogolj!

Megvan, kik kapják idén a Balassi-kardot

2017.02.09.
Szikra János bácsalmási költő és Nelson Ascher brazil műfordító veheti át idén a Balassi-kardot. A díjat a hagyományoknak megfelelően, ezúttal is a budai Gellért szálló gobelintermében február 14-én, Bálint napján fogják átadni.
Címkék: Hírek

Különleges magyarságról szóló „történelemkönyv” készül

2017.02.08.
A magyarságról szóló történeteket vár idén az Örökségünk mozgalom, amely az anyanyelv megőrzésére buzdító dal videópályázatával vált népszerűvé a Kárpát-medencében és a szórványmagyarság között.
Címkék: Hírek

A Magyar Posta bélyeggel tiszteleg a Gulág áldozatok előtt

2017.02.07.
Alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg a Gulág-Gupvi áldozatairól a Magyar Posta. A fogságba esett és szabaduló madarakat együtt ábrázoló bélyeg február 1-jétől lesz kapható.
Címkék: Hírek

Magyar artistanő diadalmaskodott egy nemzetközi fesztiválon

2017.02.07.
Ismét megmutatkozott a magyar tehetség, ugyanis a monte-carlói Ifjúsági Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Komenda Zsófia magyar artista Bronz Bohóc-díjjal és három különdíjjal is távozhatott a megmérettetésről.
Címkék: Díjak, Hírek

Új helyszínen kerül megrendezésre az idei Csángó Bál

2017.02.06.
A szervezők választása az új helyszínnel kapcsolatban a Millenáris parkra esett, ahol idén február 18-án a rendezik meg a Csángó Bált, amelynek gálaműsora az újévköszöntő hejgetéstől a farsangvégi húshagyó keddig tartó időszakot foglalja össze, bemutatva a moldvai és gyimesi farsangi szokásokat is.

Snétberger 60

2017.02.06.
Napjaink egyik legsokoldalúbb zenésze, Snétberger Ferenc. Gitárjátéka a klasszikus daraboktól kezdve az improvizatív zenélésen át a roma gyökerű dallamokig terjed. Kezében a gitár ugyanolyan könnyedséggel szólal meg, legyen szó modern darabról, vagy akár Vivaldiról. Művészetét a világ számos pontján bemutatta már, Ausztriától egészen Indiáig ismerik és elismerik. Snétberger Ferenc 60 éves.
Címkék: Eseménynaptár

Barátság a kötelék

2017.02.05.
A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) arra a nemes feladatra vállalkozott, hogy az együttműködés, a barátság, és a szellemi közösség megteremtése és bemutatása érdekében Kép/Társak címmel fotókiállítást hozzon létre a Pesti Vigadóban, melynek végeredményét mi is megtekintettük.
Címkék: Hírek

Emléktáblát avattak Máté Péter tiszteletére

2017.02.04.
Pénteken emléktáblát kapott Máté Péter Budapest I. kerületében, volt lakóházán, a Krisztina körút 75. szám alatt. Az eseményen nagyjából százan voltak, többek között az énekes lányai, unokái és özvegye is.
Címkék: Hírek

Most bekukucskálhat a szépülő Szépművészetibe

2017.02.04.
Gyömbér
Végre már látványos szakaszba ért a Szépművészeti Múzeum átfogó felújítása! A Liget Budapest Projekt részeként elkezdődött a II. világháborúban megsérült, azóta a közönség elől elzárt, a mostani felújításig raktárként használt Román Csarnok lélegzetelállító falfestésének restaurálása.

Shakespeare szerelmesei, figyelem!

2017.02.03.
A világhírű angol drámaíró előtt tiszteleg a Szerelmünk, Shakespeare elnevezésű fesztivál, amit nyáron a Madách Színház szervez majd. A több mint egy hónapig tartó rendezvénysorozat a darabok mellett beszélgetésekkel és elemzők, szakértők előadásaival is készül majd.

Ezeket a cikkeket olvastad már?