Blogolj!

Atomcsapás esetén is bevetették volna őket

2017.03.19.
Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen, 1957–1989 címmel rendezett tudományos konferenciát március 17-én – a munkásőrség hódmezővásárhelyi megalakulását követően épp hatvan évvel – a hódmezővásárhelyi Emlékpont.

Áfra János költő képviseli Magyarországot a költészet világnapján Rómában

2017.03.18.
Áfra János költő képviseli Magyarországot a költészet világnapja (Giornata mondiale della poesia) című rendezvénysorozaton, amelyet az európai uniós országok kulturális intézeteit magába tömörítő szervezet, az EUNIC rendez Rómában március 21-én.
Címkék: Hírek

Megvannak az idei Móricz Zsigmond-ösztöndíjasok

2017.03.18.
Kihirdették a 2017. évi Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíjpályázat nyerteseit.
Címkék: Hírek, Díjak

Kádár munkásőrei kommunista pártkatonák voltak

2017.03.18.
A munkásőrség hódmezővásárhelyi történetét mutatja be az Emlékpont.

A Liget Budapest óriási sikert ért el a cannes-i ingatlan szakkiállításon

2017.03.17.
Óriási sikert ért el a Liget Budapest projekt a cannes-i nemzetközi ingatlan szakkiállításon (MIPIM) azzal, hogy a legátfogóbb nagyprojektek között a világ négy legjobb terve közé került, egyedül Európából - közölte Baán László, a projekt miniszteri biztosa az MTI-vel.
Címkék: Hírek

Hatvan éve ajánlotta fel Németh László Kossuth-díjának összegét a Bethlennek

2017.03.17.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverését követően a párthatalom Németh László írónak ítélte a Kossuth-díjat, aki az elismerést bár elfogadta, a vele járó ötvenezer forintot a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Gimnázium könyvtárának ajánlotta fel az állomány gyarapítására.
Címkék: Hírek

Kihirdették az első világháborús emlékmű tervezésére kiírt pályázat nyertesét

2017.03.17.
Hódmezővásárhely közgyűlése nyílt pályázatot írt ki az első világháborúban elesett hódmezővásárhelyi katonák nevének megörökítésére. A hősi halált halt emberek száma meghaladta a háromezer főt.
Címkék: Hírek, Díjak

Az őszinte szavak mestere

2017.03.16.
Mezey Katalin Kossuth-, József Attila- és Arany János-díjas költő, a kortárs irodalom, azon belül is a fiatal szerzőkre kiemelt figyelmet fordító Széphalom Könyvműhely alapító-vezetője. Filozófiája, hogy „Két ember között a legrövidebb út még ma is a vers, ezért a költő nélkülözhetetlen szerepet tölt be a világban.”
Címkék: Portré

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat

2017.03.15.
A legmagasabb állami elismeréseket, azaz a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, illetve a Magyar Érdemrendeket Áder János köztársasági elnök adta át az Országházban.
Címkék: Hírek, Díjak

Balog Zoltán művészeti díjakat adott át a nemzeti ünnep alkalmából

2017.03.14.
Szabadságharc nélkül nem lett volna, és ma sincs méltányos kiegyezés - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere, aki a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából művészeti díjakat adott át kedden a Pesti Vigadóban.
Címkék: Díjak

Ezeket a cikkeket olvastad már?