Slam poetry és a rockzene bálványai

2016.12.28.
Gyömbér
Képtelenség lenne összeszedni mindent a magyar kultúra végtelen színű világából, de megpróbálom felvillantani a számomra legkedvesebb eseményeket a második negyedévből. Talán mások tetszését is elnyerték. KULTURMEMÓRIA II. RÉSZ

Cirkusz az egész világ

2016.12.27.
Gyömbér
A magyar kultúra végtelen színű világában folyamatosan történik valami. Nem volt ez másképp ebben az évben sem. Képtelenség lenne összeszedni mindent, de megpróbálom felvillantani a számomra legkedvesebb eseményeket. KULTURMEMÓRIA I. RÉSZ

Hófehérke ciki lett, helyette új ciciket

2016.12.26.
Gyömbér
December 22-én jelent meg az Üllői Úti Fuck legújabb videóklippje, a Télapó. A szám ugyan a Mikulásról szól, ám a mondanivalója sajnos az egész évre vonatkozik.
Címkék: Hírek

Meghalt George Michael

2016.12.26.
A világhírű dalszerző-énekes Oxfordshire-i otthonához vasárnap délután hívták ki a mentőket. A hírek szerint „békésen, otthonában távozott el”. George Michael 53 éves volt.
Címkék: Hírek, Gyász

Átadták az idei Magyar Nyelvőr Díjakat

2016.12.23.
Csütörtökön, az Országházban immár harmadik alkalommal rendezték meg az idei Magyar Nyelvőr díjátadót. Az elismerésben olyan emberek részesülnek, akik hozzájárulnak nyelvünk megőrzéséhez, kutatásához és ápolásához.
Címkék: Hírek, Díjak

Meghalt Gábor Zsazsa

2016.12.19.
Gábor Zsazsa beteljesítette mindazt, amiről mindenki álmodik. Meghódította Amerikát, nevet kapott a Hollywoodi hírességek sétányán, a gazdagságot, sikereket, hírnevet, csillogást, befolyásos lovagokat, sztároknak kijáró életet élvezte. Utolsó éveiben viszont pompája megkopott, és hosszan tartó betegség után, két hónappal 100. születésnapja előtt elhunyt.
Címkék: Hírek, Gyász

Lucával együtt mindenki nyert

2016.12.17.
A Duna tv Fölszállott a páva című tehetségkutatója kimagaslik a többi „sztárcsináló gépezet” közül, mert itt nem a személyes dráma, a bulvárfaktor és botrányok a lényegesek, hanem a nagybetűs TEHETSÉG. Öröm azt látni, hogy nem a celebek döntenek leendő celebek sorsáról, hanem a magyar népi hagyományok elevenednek meg a színpadon olyan nagyszerű előadók által, mint például Erdély Luca is.
Címkék: Hírek, Díjak

Hajrá Luca!

2016.12.16.
Ritkán tesz ilyet az ember, hogy egy döntő és a nagy nyilvánosság előtt kifejti, kinek a sikeréért szorít, de elérkezett az a pillanat, amikor ezt már nem tudtam magamban tartani. A Fölszállott a páva mai döntőjében (Duna tv, 19:30) a magam részéről legjobban Erdélyi Luca győzelméért szorítok.

Elhunyt a Rajkó Zenekar prímása

2016.12.16.
A Rajkó Zenekar vezető prímása csütörtökön, egy lengyelországi turné során halt meg.
Címkék: Hírek, Gyász

Szemadám madaras álomvilága

2016.12.12.
Gyömbér
Múlt héten a Műcsarnokban jártam. Felsorolhatnám most, hogy miket lehet ott most megnézni, de ezt inkább későbbre hagyom, mert Szemadám György kiállítása annyira elkapta az érzékeimet, hogy még mindig nem tudtam szabadulni tőle.

Ezeket a cikkeket olvastad már?