Blogolj!

Külföldön is megemlékeznek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról

2017.03.14.
A külföldi magyar intézetek is gőzerővel készülnek a március 15-i megemlékezésekre. Koncertek, filmvetítések, koszorúzások és irodalmi estek is lesznek az ünnep idején.
Címkék: Hírek

Úgy láthatjuk Kossuth Lajost, mint még soha

2017.03.13.
A Magyar Nemzeti Múzeum első alkalommal mutatja be a nemzeti ünnepen a Kossuth Lajosról készült dagerrotípiát.
Címkék: Hírek

Felhívás Halmos Béla-vándordíjra és -emlékéremre való jelölésre

2017.03.13.
2015. május 9-én, a IV. Táncház Napján rendezett gálán a Zeneakadémia nagytermében először adták át a Halmos Béla-vándordíjat és emlékérmet a legendás népzenész és kutató emlékére.

Egyedülálló táblaképet mutatnak be Tatán

2017.03.12.
szobrász és fafaragóművész Himnusz című táblaképe vasárnak délután kerül bemutatásra a tatai városházán. A tíz négyzetméteres alkotást hat évig készítette a művész és a magyar történelmet jeleníti meg.
Címkék: Hírek

Kiállítás nyílt a Biblia 20. századi magyar képzőművészetben való megjelenéséről

2017.03.11.
Huszonöt művész alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely Most töredékes az ismeretünk... - A Biblia a 20. századi magyar képzőművészetben címmel nyílt meg csütörtökön Budapesten, a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Gyűjteményének Bibliamúzeumában.
Címkék: Hírek

Tolnai Ottó kapta a Vajdasági Írók Egyesületének életműdíját

2017.03.10.
Tolnai Ottó író, költő, műfordító kapta a Vajdasági Írók Egyesületének, azaz a vajdasági írószövetségnek az életműdíját - számolt be róla a Magyar Szó című újvidéki napilap pénteken.
Címkék: Hírek

Újra a verseké a főszerep a Pilvakeren

2017.03.10.
Az idei Red Bull Pilvaker több mint 30 átdolgozott verssel és mintegy 60 fellépővel várja a nézőket az Erkel Színházba egy dupla előadásra, ahol öt év klasszikusai mellett vadonatúj versekkel is készülnek az érdeklődők számára március 15-én.

Emléktáblát avattak Romhányi József emlékére

2017.03.09.
96 éves lenne Romhányi József költő, műfordító, író, akinek egykori lakóházánál avattak emléktáblát a 13. kerületben.

Igazi demokrata a huszadik századból

2017.03.08.
Bibó István élete és munkássága címmel nyílik kiállítás a hódmezővásárhelyi Emlékpontban. Március 10-én, pénteken délután 17 órakor a Vásárhelyen több évtizedet élt Tegzes Lászlóné Bibó Borbála, Bibó István lánya ajánlja majd a tárlatot a közönség figyelmébe, akinek jogász, politológus és közéleti gondolkodó édesapja kiemelkedő alakja a huszadik század magyar politikatörténetének.

Utcát neveznek el Halmos Béláról

2017.03.08.
Több gyulai közterület új nevéről határozott a gyulai képviselő-testület a március 2-i ülésén. A grémium döntése értelmében ezentúl Ifj. Halmos Béla utca is lesz Gyulán, ily módon tisztelegve a prímás emléke előtt.
Címkék: Hírek

Ezeket a cikkeket olvastad már?