Új zenei tehetségkutató indul

2017.01.26.
Nem kell megijedni, nem egy újabb X-Faktor, vagy Megasztár szintű műsor indul valamelyik kereskedelmi adón, ami mindenről szól, csak épp nem a tehetségekről. A legújabb, Fülesbagoly könnyűzenei tehetségkutató a fiatal, feltörekvő zenészekre, együttesekre, énekesekre koncentrál, akik a Cseh Tamás program keretén belül lehetőséget kapnak arra, hogy megmutathassák magukat és a későbbiekben kamatoztatni tudják tudásukat. Itt nem a bulvár áll a főszerepben, hanem a tudás és a zene öröme.
Címkék: Hírek

Lenyűgözőek a Fibonacci-számok alapján készült szobrok

2017.01.24.
Gyömbér
Aki látta az "A da Vinci-kód" című filmet, az biztosan emlékszik a Fibonacci-sorozatra is. Történt ugyanis, hogy egy amerikai művész gondolt egyet és a Fibonacci-számok alapján kezdett el szobrokat tervezni.

Mostantól virtuálisan is bejárhatjuk a Vatikáni Múzeum egy részét

2017.01.24.
Ezentúl azok is megcsodálhatják a Vatikán legféltettebb és legcsodálatosabb kincseit, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy személyesen is ellátogassanak Vatikánvárosba. Ugyanis hétfőtől megtekinthetőek a Vatikáni Múzeumok teljesen megújult és modernizálódott honlapján. Az új portál azonban azt a célt is szolgálja, hogy megkönnyítse az online jegyvásárlást és előjegyzést is, amivel a Vatikánnak az a szándéka, hogy felszámolja a múzeumok előtt kígyózó hosszú sorokat.
Címkék: Hírek

Megfejteni 70 évet

2017.01.23.
A napokban nyílt Stefanovits Péter Szívzörej című kiállítása a Műcsarnokban, ami több évtizedes pályafutásának fő vonulatait mutatja be száz munkáján keresztül. Mivel az ország egyik legjelentősebb és legismertebb grafikusáról van szó, így mi sem hagyhattuk ki alkotásait.
Címkék: Eseménynaptár

Született Magyarországon

2017.01.22.
Január 22-e nem csak a magyar kultúra napja, hanem a magyar kultúra egyik kiemelkedő alakjának születésnapja is. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Cseh Tamás, aki egy szál gitárral a XX. század krónikása volt, megkerülhetetlen alakja a hazai zenei életnek.

Őt nekünk sem szabad feledni - Nagy Gáspár-emlékest

2017.01.22.
Csúszással kezdtünk, mert folyamatosan érkeztek az érdeklődök és a pontos kezdésbeli állapotokhoz képest rövid időn belül megduplázódott a hallgatóság. Ez azért örömteli, mert állandóan hallhatjuk a sipákolást, hogy a keresztény magyar kultúrára már egyre kevesebben kíváncsiak, nos, mindennek élő cáfolata volt ez – a máskor oly’ idegesítő – csúszás.
Címkék: Hírek

Felbecsülhetetlen értékű műemléket tett tönkre az Iszlám Állam

2017.01.22.
Miközben a magyar kultúra napját ünnepeljük, az alatt felfoghatatlan kulturális barbárság és pusztítás zajlik tőlünk keletre. Történt ugyanis, hogy az Iszlám Állam fegyveresei a közép-szíriai Palmürában lerombolták a római kori amfiteátrum egy részét és megsemmisítettek a híres római négyeskaput, a Tetrapülont - olvasható az MTI-n.
Címkék: Hírek

Gyászol a magyar opera: elhunyt Takács Klára operaénekes

2017.01.21.
Elhunyt Takács Klára operaénekes szombat hajnalban – tájékoztatta családja az MTI-t.
Címkék: Hírek, Gyász

A Himnusz két eredeti kéziratát állítják ki Gyulán

2017.01.21.
A magyar kultúra napja alkalmából a Kölcsey Ferenc által írt vers és Erkel Ferenc partitúrája egyszerre lesz látható Gyulán.

Egy pillanat rögzítése

2017.01.20.
Január 18-án megnyílt Prutkay Péter képzőművész, az MMA rendes tagjának Grafikáktól a dobozképekig című kiállítása a Pesti Vigadóban.
Címkék: Galéria

Ezeket a cikkeket olvastad már?