Már másutt keresi a helyét

2016.12.04.
Hosszú betegség után 2016. december 4-én elhunyt Dévényi Ádám magyar dalszerző-előadó.

A prima Medve

2016.12.03.
Gyömbér
Tegnap este Zeneművészet kategóriában Medveczky Ádám karmester, címzetes egyetemi tanár nyerte a Prima Primissima díjat. A Kulturvilág blog szerzői ezúton is tiszta szívvel gratulálnak, mégpedig az idén szeptemberben megjelent Megszólal a néma pálca című, Csúri Ákos írta-szerkesztette könyv azon részletével, amelyben a díjakhoz fűződő viszonyáról vall a Mester.
Címkék: Hírek, Díjak

Farolás a múzeumba

2016.12.03.
Gyömbér
Az Ikarus 66-os „Faros” egyik utolsó legyártott példánya is része lesz a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum új kiállításának. Ez a páratlan formavilágú autóbusz egyszerűen gyönyörű! Ugyan lesz még vele bőven teendő, mire visszanyeri régi fényét.
Címkék: Hírek

A szellemi kulturális örökség része lett a Kodály-módszer

2016.12.02.
A világon mindenhol ismert Kodály-módszer felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára. Erről az Addisz-Abebában tanácskozó ENSZ-szervezet Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottsága döntött.

Elment a fáklyatartó

2016.11.26.
Súlyos betegséget követően, 60 éves korában elhunyt Gedeon József a Gyulai Várszínház igazgatója.
Címkék: Gyász

Ha résen vagy, még elcsípheted a PosterFest-et!

2016.11.23.
Gyömbér
A pop-up kiállításról már lecsúsztunk, de a PosterFest központi kiállítását még pénteken és az Underground Images című kiállítását még szombaton is megnézheti! Nem érdemes kihagyni, mert ennyi és ilyen színvonalas plakátot ritkán lehet együtt látni.
Címkék: Eseménynaptár

Ezért olyan emlékezetes a Macskafogó

2016.11.21.
Gyömbér
Mintha ma lett volna, amikor moziba került a Macskafogó. Nagyon meg szerettem volna nézni, ezért egy barátnőmmel úgy döntöttünk, aznap az iskolapad helyett a moziterem kényelmes, vörös ülőhelyeit választjuk.

Makovecz Imre, az élő építészet atyja

2016.11.20.
Az organikus építészet egyik megteremtője, akinek munkáit nemzetközi szinten is elismerték. Épületei egyedi és különleges színt vittek az építészet világába, rendhagyó stílusának köszönhetően alkotásai nem csak szakértői szemmel, hanem laikusként is egyből felismerhetők.

Megelevenedett forradalom - Őszi irodalmi gála a Pesti Vigadóban

2016.11.19.
Vers- és próza-összeállítások, valamint beszélgetések és operarészletek tarkították a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) irodalmi tagozata által szervezett Támadó tűz voltunk c. antológia kötet bemutatóját az őszi irodalmi gála keretein belül, amelyet péntek este rendeztek meg a Pesti Vigadó dísztermében.
Címkék: Hírek

Tóth Erzsébet - Óda az ősz hajú férfiakhoz

2016.11.19.
Literatúra
láttam őket feketén, szőkén, vörösen, barnán
bozontos barna, vállukat verdeső sörényüket
a szikrázó fekete hajukból felszálló csillagokat
volt köztük hercegszőke, és királyvörös
ki tudná felsorolni annyi év után?
pókfonálgyönge kócosak és büszke …
Címkék: Múltidéző

Ezeket a cikkeket olvastad már?