Blogolj!

1956-os kiállítás a Várkert Bazárban

2017.04.28.
Korabeli fotók felhasználásával, nyolc forradalmár portréján keresztül állítanak emléket az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatainak a Várkert Bazárban szerdán megnyílt, Pesti Srácok Hangjai című kiállítás művészeti installációi.

A szegedi papucs történetéről nyílt kiállítás

2017.04.27.
A Móra Ferenc Múzeumban nyílt kiállítás a szegedi papucsról. A tárlaton a lábbeli történetén kívül számtalan érdekességgel ismerkedhetnek meg a látogatók.

Különleges, tapintható kiállítás nyílik a Móra Ferenc Múzeumban

2017.04.27.
Formabontó kiállítással jelentkezik a szegedi Móra Ferenc Múzeum: egy olyan tapintható tárlat nyílik a Kultúrpalotában, mely a látók és látássérültek számára is különleges élményt nyújt.

Barbra Streisand 75

2017.04.24.
Ma lett hetvenöt éves Barbra Streisand, a szórakoztatóipar állócsillaga, aki sikert aratott énekesnőként, színésznőként, rendezőként is, s azon kevesek egyike, akik a show-biznisz mind a négy nagy kitüntetését megkapták.

Beköltözni egy kiállításra

2017.04.23.
Ha költözni akarsz, vagy épp csak Budapest egyik legszebb kiállítóhelyén körülnézni, és nem utolsó sorban látványos és ötletes tárlattal találkozni, akkor a legjobb, ha ellátogatsz a Madeinhungary-ra.

A Fonó és a Várkert Bazár ad otthont a Budapest Folk Festnek

2017.04.23.
Idén már nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Budapest Folk Festet a Fonó Budai Zeneház. Május 24-től 28-ig a Fonó Sztregova utcai épülete és a Várkert Bazár Öntőház udvara ad otthont az autentikus népzenei és a világzenei koncerteket felvonultató kiváló programsorozatnak.

A szentendrei Kafka-barlang

2017.04.19.
A megújult MűvészetMalom már önmagában is egy baromi izgalmas hely, hiszen nem elég, hogy Szentendre lankás utcáinak egyikében rejtőzik, hanem eklektikus stílusával, a régi és modern keveredésével, barlangszerű elrendezésével és nem utolsó sorban aktuális tárlatával egy igazi nagybetűs élményt nyújt.

Árpád-kori érméket és friesachi denárokat találtak Békés megyében

2017.04.18.
Több mint 640 érméből álló leletre bukkantak az orosházi Nagy Gyula Területi Múzeum munkatársai márciusban Tótkomlós határában. Az érmék között vannak Árpád-kori fizetőeszközök, friesachi denárok és egy angol penny is.
Címkék: Hírek

Egy különleges háromezer éves játékot újítottak fel Mexikóban

2017.04.17.
Egy háromezer éves labdajátékot újítottak fel Mexikóban, az ullamaliztli nevű játék döntőjét vasárnap rendezték Teotihuacan városában.
Címkék: Hírek

Halála emberéleteket jelentett – Apor Vilmos

2017.04.17.
Három golyó találta el, de csak egyik volt olyan súlyos, hogy sérülései után két nappal meghalt. Halála emberéleteket jelentett, híveit óvta minden erejével a zaklatástól, elhurcolástól. Ő meghalt, de emléke még mindig él.

Ezeket a cikkeket olvastad már?