Blogolj!

Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Kurtág-házaspár

2017.02.20.
A zene világához való kiemelkedő hozzájárulásukért, valamint hosszú és odaadó zenei együttműködésükért a Franco Buitoni-különdíjat adományozták vasárnap Kurtág György Kossuth-díjas zeneszerzőnek, zongoraművésznek és feleségének, Kurtág Márta zongoraművésznek.
Címkék: Hírek

Halmos mester rejtett oldala

2017.02.19.
Ha meghalljuk Halmos Béla nevét elsősorban a népzenében és a népzenekutatásban elért kiváló eredményei jutnak az eszünk, azt azonban kevesen tudják róla, hogy eredeti végzettsége építészmérnök.
Címkék: Eseménynaptár

Hétvégén kezdetét veszi a Pastorale hangversenysorozat a Pesti Vigadóban

2017.02.17.
Georg Philipp Telemann műveivel kezdődik a hétvégén az idén 20 éves Pastorale összművészeti hangversenysorozat a Pesti Vigadóban.
Címkék: Eseménynaptár

Digitalizálták a Gulág-anyagokat

2017.02.16.
A Gulág emlékév keretén belül végre sikerült digitalizálni azt a rengeteg anyagot, amik ezidáig nem kerültek a nyilvánosság elé. Az összeállított dokumentumokból oktatóanyagot készített a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL).
Címkék: Hírek

Magyar siker a világ legnagyobb presztízsű fotópályázatán

2017.02.16.
Magyarországi és afrikai éjszakai állatfotóival nyert díjat Máté Bence a World Press Fotó pályázatán."Olyan képi világot szerettem volna mutatni, amelyet szabad szemmel nem lehet látni."
Címkék: Hírek

Rekordszámú jelmezes a mohácsi busójáráson

2017.02.15.
A minden évben megrendezett mohácsi busójárás idén, február 23-án rekordszámú maskarással készül a tél elűzésére. A busókon kívül többszáz népművész, iparművész, képzőművész és vendéglős várja a látogatókat.
Címkék: Eseménynaptár

Elhunyt Cseri Kálmán református lelkipásztor

2017.02.14.
Cseri Kálmán korunk egyik, ha nem a legnagyobb hatású igehirdetője volt, akinek személyével nemcsak a magyar reformátusok, hanem más keresztény felekezetek, s az Istent kereső emberek hitre és emberségre ébresztője is távozott.
Címkék: Gyász

Dévényi Ádám-estet tartanak a Gödör Klubban

2017.02.13.
A tavaly, csupán 59 éves korában elhunyt Dévényi Ádám dalszerzőre emlékeznek zenésztársai, kollégái a budapesti Gödör Klubban február 24-én. A koncert során befolyó összeget a zenész özvegyének ajánlották fel.
Címkék: Hírek

Hamarosan megjelenik a trianoni magyar békedelegáció naplója

2017.02.13.
Akadémiai kutatócsoport vizsgálja az 1920-as trianoni békeszerződés körülményeit, a kutatócsoport első kiadványa néhány hónapon belül megjelenik, ami a magyar békedelegáció naplója lesz.
Címkék: Hírek

Megkezdődött az idei velencei karnevál

2017.02.12.
A világhírű, turistacsalogató éves velencei karnevál idén is kezdetét vette szombat este. A legnagyobb pompával és fergeteges hangulattal újra felbolydul az olasz város, amire több tízezren kíváncsiak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?