Kinek kell Lady Gaga, ha van nekünk egy Pásztor Annánk?

2016.11.18.
Az Anna and the Barbies (AATB) zenekar fél éves UTÓPIA turnéjának végére ért, amit méltóképpen zár egy őrületes duplakoncerttel a Fővárosi Nagycirkuszban. A formációhoz illő, hónapokon át tartó zenés kavalkád záróakkordjait mi is megnéztük és meghallgattuk.

Hamarosan elkészülnek a korhű pavilonok a ligetben

2016.11.17.
Gyömbér
A Liget Budapest Projektnek köszönhetően az elmúlt évben elbontott, évtizedekig a Városliget szégyenfoltjának számító lepusztult bódék helyére ez év végéig új, a Liget hagyományaihoz méltó pavilonépületek kerülnek.

Szombaton búcsúztatják Kocsis Zoltánt

2016.11.16.
Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester, zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója hosszas, méltósággal viselt betegség után, 64 éves korában elhunyt. Búcsúztatására november 19-én (szombaton) kerül sor a Liszt Ferenc Zeneakadémia Aulájában, ahol tisztelői 8.00 és 12.00 óra között róhatják le kegyeletüket egy szál fehér rózsával vagy kardvirággal.
Címkék: Hírek

Újra siker! És természetesen magyar! - Most Tillának köszönhetjük

2016.11.14.
Gyömbér
Till Attila Tiszta szívvel című akcióvígjátéka nyerte el az 57. szaloniki nemzetközi filmfesztivál fődíját, a legjobb filmért járó Arany Alexandert. A vasárnap este kihirdetett eredmény szerint az Amir Naderi iráni filmrendező által vezetett zsűri a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést is a magyar film három főhősét alakító színészeknek ítélte oda.

Angyallá vált világ

2016.11.13.
Az ember baktat a veszprémi emelkedőkön és még nem tudja mi vár rá. Kiállításra megy, egy fiatal, de már igencsak sikeres szobrászművész tárlatára. Ám a helyszín, a Szaléziánum Érsekségi Turisztika Központ fegyelmezettsége inkább sugall feszélyezett tárlatlátogatást, mint…
Címkék: Eseménynaptár

Szent Márton maga az adakozó egyház - Matl Péter szobra Munkácson

2016.11.13.
Szép és gondolkodtató a szobor. Matl Péter megint örökké valót alkotott. Nekünk és örökké valóságnak egyaránt.

Ady Endre - A Tûz csiholója

2016.11.12.
Literatúra
Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertekS ha százszor tudtak bátrak lenni,Százszor bátrak és viharvertek.
Az elsõ emberi bátorságÁldassék: a Tûz csiholója,Aki az ismeretlen lángraÚgy nézett, mint jogos adóra.
Mint egy Isten, hóban vacogvaFogadta szent …
Címkék: Múltidéző

Az Anna and the Barbies lemezbemutató koncertje a Fővárosi Nagycirkuszban

2016.11.07.
Elérkezett az UTÓPIA turné utolsó állomásához, ahol egy felejthetetlen nyár darabkái álltak össze egy összművészeti egésszé. November 18-án 20 órakor, fergeteges rock-cirkusz keretén bemutatásra kerül a várva várt lemez, melynek címe: UTÓPIA.
Címkék: Hírek

Kocsis Zoltán itt hagyott minket, mégis örökre velünk marad

2016.11.07.
Gyömbér
Szomorúan olvastam tegnap a hírt, hogy vasárnap délután, hosszan tartó betegség után elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester és zeneszerző. 64 éves volt. Nagy űrt hagyott maga után. Emlékszem, amikor kis gyerekként elbűvölve néztem a tv-ben, milyen nagy átéléssel zongorázik. Büszkék voltunk rá. Az egész ország.
Címkék: Hírek

ILLYÉS GYULA - EGY MONDAT A ZSARNOKSÁGRÓL

2016.11.05.
Literatúra
Hol zsarnokság van,ott zsarnokság vannemcsak a puskacsõben,nemcsak a börtönökben,nemcsak a vallató szobákban,nemcsak az éjszakábankiáltó õr szavában,ott zsarnokság vannemcsak a füst-sötétenlobogó vádbeszédben,beismerésben,rabok fal-morse-jében,nemcsak a bíró …
Címkék: Múltidéző

Ezeket a cikkeket olvastad már?