Ide érdemes elmenni novemberben

2016.11.04.
Gyömbér
Novemberben is rengeteg program vár ránk. Újra fesztiválozhatunk, nézegethetünk plakátokat, járhatunk kiállításmegnyitókra, élvezhetjük a felcsendülő muzsikát és elmélyülhetünk az irodalom bugyraiban.
Címkék: Eseménynaptár

Igazán megérdemelt helyre kerültek idén is a Nemzet Művésze díjak

2016.11.03.
Gyömbér
Idén is nagy érdeklődéssel vártam - csakúgy mint mindenki a művészvilágban és azon túl -, kik kapják a Nemzet Művésze díjat. A harmadik alkalommal kiosztott elismerést a Pesti Vigadóban adták át.
Címkék: Hírek, Díjak

Csukás István - Istenke, vedd térdedre édesanyámat

2016.10.29.
Literatúra
Istenke, vedd térdedre édesanyámat, ringasd szelíden, mert nagyon elfáradt, ki adtál életet, adj neki most álmot, és mivel ígértél, szavadat kell állnod, mert ő mindig hitt és sose kételkedett, szájára suttogva vette a nevedet. Én nem tudom felfogni, hogy többé nincsen, s …
Címkék: Múltidéző

MMA TV – kattanj rá!

2016.10.25.
Gyömbér
Egyik nap az MMA TV honlapjára tévedtem. Gyanútlanul elkezdtem belenézni hol egy portréfilm előzetesébe, majd egy olyan program felvételébe, ahova szerettem volna elmenni, de idő híján ez nem sikerült. A szabadnapom felét sikerült ezzel eltöltenem. Teljesen rákattantam az oldalra.

Márai Sándor: Mennyből az angyal

2016.10.22.
Literatúra
MENNYBŐL AZ ANGYAL – MENJ SIETVE
Az üszkös, fagyos Budapestre. Oda, ahol az orosz tankok Között hallgatnak a harangok. Ahol nem csillog a karácsony. Nincsen aranydió a fákon, Nincs más, csak fagy, didergés, éhség. Mondd el nekik, úgy, hogy megértsék. Szólj hangosan az …
Címkék: Múltidéző

Megnyílt a Dávid téri agora és a Forradalom előtt című kiállítás a Képzőn

2016.10.21.
Az eddig üresen álló Dávid téri agora most megtelik élettel, ugyanis október 20-án megnyílt a Magyar Képzőművészeti Egyetem területén a Forradalom előtt című kiállítás.

Októberi elmlékezés - A Magyar Művészeti Akadémia 1956-ra emlékező kiállítása

2016.10.19.
Gyömbér
Októberi emlékezés címmel a Magyar Művészeti Akadémia az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére rendez kiállítást a Pesti Vigadó VI. emeleti kiállítótereiben.
Címkék: Eseménynaptár

A magyar népzene őrzi a zenei ősnyelv legtöbb elemét

2016.10.17.
Gyömbér
A Bartók és Járdányi a társművészetek tükrében című konferencián jártam, amikor egy számomra teljesen ismeretlen előadás következett. Először aggódtam, hogy egy szót sem fogok érteni belőle - ami, szó mi szó, a félelmem nem volt teljesen alaptalan - de az előadás végén, a laikusok számára is nagyon izgalmas tények hangzottak el.
Címkék: Hírek

Az egész élete hegedű – Halmos Béla az M5-ön

2016.10.16.
Sokat filmezett, tévézett. Nem csak nézőként, alkotóként, szerkesztőként is. Három éve már, hogy nincs közöttünk, mégis mindennapjaink része. Most, hogy a korszakos zenekarának, a Kalamajkának utolsó tagja, dr. Nagymarossy András (Ánti) is égbe szállt, megint forgott a neve neten, printben, mindenhol.
Címkék: Eseménynaptár

Czuczor Gergely - Riadó

2016.10.15.
Literatúra
Sikolt a harci síp: riadj magyar, riadj!Csatára hí hazád, kifent acélt ragadj.Villáma fesse a szabadság hajnalát,S fürössze vérbe a zsarnokfaj bíborát.Él még a magyarok nagy istene,Jaj annak, ki feltámad ellene.Az isten is segít, ki bír velünk?Szabad népek valánk, s azok …
Címkék: Múltidéző

Ezeket a cikkeket olvastad már?