Blogolj!

Keletről… – Bemutatkozik a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia

2017.04.07.
A Magyar Művészeti Akadémia számára fontos, hogy a magyar közönséggel megismertesse a távol-keleti hagyományos művészeti elemekre épülő kortárs kínai művészetet, kultúrát is.

Színpadra született

2017.04.05.
Sass Sylvia idén kapta meg az egyik legrangosabb kitüntetést, a Kossuth-díjat. Munkáját számos alkalommal díjazták már, hiszen semmi kétség, színpadra született.

A húsvét és a művészet találkozása

2017.04.04.
Borza Teréz Ferenczy Noémi-díjas porcelán- és szobrászművész Húsvét titkai – Az utolsó vacsorától a feltámadásig című kiállítás megnyitóján jártunk, amelyet az MMA székházául szolgáló Pesti Vigadóban tartottak péntek este. Az eseményre sokan voltak kíváncsiak, nem hiába.
Címkék: Eseménynaptár

Arany János szellemiségéhez méltó album készült

2017.04.04.
Budapesten is bemutatták hétfőn az Arany János és szülővárosa összetartozásáról szóló, Arany Szalontája, Szalonta Aranya című albumot.
Címkék: Hírek

Magyarország „öt az egyben” művésze

2017.04.03.
Gyömbér
Bertalan Tivadar Kossuth- és Életmű-díjas magyar festő, grafikus, író és látványtervező. Több mint száz magyar és külföldi játékfilm látványmestere, díszlettervezője, art direktora, továbbá táblaképek, grafikák, könyvművészeti munkák, kiállítások, „egyszemélyes” könyvek, borítók, kötéstervek, tipográfiák, szövegek és illusztrációk alkotója.
Címkék: Portré

John Malkovich diktátor szerepben

2017.04.03.
John Malkovich diktátorként lép színpadra kedden a Müpában a 37. Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Just Call Me God - A diktátor utolsó beszéde című új produkcióját a márciusi világpremier után néhány héttel láthatja a magyar közönség.

Szabó Magdára emlékeznek a Várkert Bazárban

2017.04.03.
A 100 éve született írónő tiszteletére különleges programot szerveznek április 13-án a Várkert Bazárban. Pódiumbeszélgetés és egy divatbemutató eleveníti fel majd munkásságát.
Címkék: Eseménynaptár

Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár áprilisban

2017.04.02.
Éjszakai bállal, a Boban Markovic Orkestar koncertjével és gálaműsorral is várják a közönséget a 36. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár szervezői április 21. és 23. között Budapesten.

Mindenki mesemondója, Csukás István

2017.04.02.
81 éves lett az egyik legnépszerűbb mesélőnk, a Kossuth-díjas magyar költő, író Csukás István, aki nélkül nem telhet el gyerekkor.
Címkék: Hírek

A hagyományok őrzője

2017.04.02.
Kallós Zoltán erdélyi magyar néprajztudós, népzenegyűjtő, népi kultúránk legszebb kincseinek továbbörökítése mellett a szórványvidéken élő magyar gyermekek anyanyelvének és kultúrájának megőrzésének elkötelezett harcosa.

Ezeket a cikkeket olvastad már?