Hetedik alkalommal is Népzenész Bál a Fonóban

2017.01.12.
A nagy hideg ellenére sem áll meg az élet a Fonóban, sőt mi több, a Népzenész Bál pezsdíti fel majd a hangulatot január 21-én. A zsinórban hetedik alkalommal megrendezett bál most is gőzerővel készül: zenészek, táncosok, muzsika várja a közönséget. Főszerepben a népzene!
Címkék: Eseménynaptár

Elkészült a magyar nyelvű hangos biblia

2017.01.11.
A Kárpát-medence magyarok lakta vidékein élő ötszáz önkéntes részvételével mindenki számára hozzáférhető hangos biblia készült.
Címkék: Hírek

Négy magyar művész is helyet kapott a világ legkeresettebb zenészei között

2017.01.10.
2016-ban is nagy népszerűségnek örvendtek a magyar előadóművészek. Olyannyira, hogy négyen - Várdai István, Várjon Dénes, Baráti Kristóf és Schiff András – bekerültek a világ legkeresettebb muzsikusai közé, egy a tavalyi évet összegző brit komolyzenei adatbázis alapján, amit a Bachtrack készített. Azonban nem csak a zenészeink voltak sikeresek, hanem a Magyar Állami Operaház is, ugyanis megszerezte magának a világ "legdolgosabb" operaháza címet, 305 előadásával még a szentpétervári Mariinszkij Színházat is maga mögé utasította.
Címkék: Hírek

Új programokkal készül idén a Fonó Budai Zeneház

2017.01.09.
Új év, új programok. A Fonó Budai Zeneház a családosokra is gondol, így egy friss programsorozattal indítja az évet. Az újítások mellett nem csak az erdélyi, hanem az adott tájegység nemzetiségeinek jellemző ételeit és szokásait is megismerhetik az érdeklődők.
Címkék: Hírek

1956 történelmét bemutató kiadvány készült osztrák iskolásoknak

2017.01.05.
A forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából 1956 történelmét bemutató oktatási CD kiadvány készült osztrák iskolásoknak, így a 17-18 éves korosztály interaktív módon, számos fotó és korabeli filmfelvétel segítségével ismerheti meg az akkor Magyarországon történteket.
Címkék: Hírek

A legnagyobb filmzenék – A legjobb előadásban

2017.01.05.
Ha a kedvenceid között van Batman, vagy bármikor szívedbe tudnak markolni a Gladiátor ismert zenéi, esetleg ha eszedbe jut Az oroszlánkirály és máris dúdolod annak híres dallamait, akkor ez a neked való program!

Az aranytorkú kismadár, a pavilonok és a Nemzet Művészei

2016.12.30.
Gyömbér
Az utolsó negyedév is tele volt a magyar kulturális élet fantasztikus pillanataival. Azt kell, hogy mondjam: képtelenség kiválogatni a három legszenzációsabbat, de azért felidézek párat kulturális élményeim közül. KULTURMEMÓRIA IV. RÉSZ

1956, a bérgyilkos és a Sziget

2016.12.29.
Gyömbér
A magyar kulturális események kavalkádjából képtelenség kiválogatni a három legszenzációsabbat – még akkor is, ha csak egy negyedévet nézünk –, hiszen számtalan remek, gyönyörű, szívfacsaró, vagy éppen vidám, netán elgondolkodtató kulturális élményem volt. KULTURMEMÓRIA III. RÉSZ

Slam poetry és a rockzene bálványai

2016.12.28.
Gyömbér
Képtelenség lenne összeszedni mindent a magyar kultúra végtelen színű világából, de megpróbálom felvillantani a számomra legkedvesebb eseményeket a második negyedévből. Talán mások tetszését is elnyerték. KULTURMEMÓRIA II. RÉSZ

Cirkusz az egész világ

2016.12.27.
Gyömbér
A magyar kultúra végtelen színű világában folyamatosan történik valami. Nem volt ez másképp ebben az évben sem. Képtelenség lenne összeszedni mindent, de megpróbálom felvillantani a számomra legkedvesebb eseményeket. KULTURMEMÓRIA I. RÉSZ

Ezeket a cikkeket olvastad már?