Blogolj!

„Merj élni, meghalni bárki tud” – Érkezik a Frida bemutatója az Átriumba

2017.02.11.
A Duda Éva Társulat és a Budapesti Operettszínház közös produkciójában a próza, a zene, a tánc és a videóanimáció elegyével láthatjuk majd visszaköszönni Frida Kahlo életét.

A magas terrorfenyegetettség miatt golyóálló üvegfallal kerítik körbe az Eiffel-tornyot

2017.02.11.
Két és fél méter magas golyóálló üvegfallal kerítik körbe ősszel az Eiffel-tornyot, hogy ezzel is védjék az esetleges terrortámadásoktól.
Címkék: Hírek

Emberi sorsok, embertelen körülmények

2017.02.10.
A Gulág Emlékév keretén belül a szovjet kényszermunkatáborokról szóló dokumentum- és játékfilmeket mutattak be Budapesten.
Címkék: Hírek

A Liget Projekt a világ egyik legmenőbb nagyprojektje

Míg itthon sokan hevesen tiltakoznak a Liget Projekt ellen – mint általában minden új dolog ellen – addig a nagyvilágban óriási elismerést szerzett a Liget újragondolása. Örülnék, ha sokan olvasnák ezt a hírt, mert sokan azt sem tudják, mit is elleneznek valójában, csak az indulat vezérli őket.
Címkék: Hírek

Elhunyt Csikós Attila Kossuth-díjas építész és díszlettervező

2017.02.09.
Hosszan tartó, súlyos betegség után életének 75. évében elhunyt Csikós Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas építész, jelmez- és díszlettervező, az Operaház örökös tagja és mesterművésze, valamint a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - közölte az MMA honlapján.
Címkék: Gyász

Megvan, kik kapják idén a Balassi-kardot

2017.02.09.
Szikra János bácsalmási költő és Nelson Ascher brazil műfordító veheti át idén a Balassi-kardot. A díjat a hagyományoknak megfelelően, ezúttal is a budai Gellért szálló gobelintermében február 14-én, Bálint napján fogják átadni.
Címkék: Hírek

Különleges magyarságról szóló „történelemkönyv” készül

2017.02.08.
A magyarságról szóló történeteket vár idén az Örökségünk mozgalom, amely az anyanyelv megőrzésére buzdító dal videópályázatával vált népszerűvé a Kárpát-medencében és a szórványmagyarság között.
Címkék: Hírek

A Magyar Posta bélyeggel tiszteleg a Gulág áldozatok előtt

2017.02.07.
Alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg a Gulág-Gupvi áldozatairól a Magyar Posta. A fogságba esett és szabaduló madarakat együtt ábrázoló bélyeg február 1-jétől lesz kapható.
Címkék: Hírek

Magyar artistanő diadalmaskodott egy nemzetközi fesztiválon

2017.02.07.
Ismét megmutatkozott a magyar tehetség, ugyanis a monte-carlói Ifjúsági Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Komenda Zsófia magyar artista Bronz Bohóc-díjjal és három különdíjjal is távozhatott a megmérettetésről.
Címkék: Hírek, Díjak

Új helyszínen kerül megrendezésre az idei Csángó Bál

2017.02.06.
A szervezők választása az új helyszínnel kapcsolatban a Millenáris parkra esett, ahol idén február 18-án a rendezik meg a Csángó Bált, amelynek gálaműsora az újévköszöntő hejgetéstől a farsangvégi húshagyó keddig tartó időszakot foglalja össze, bemutatva a moldvai és gyimesi farsangi szokásokat is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?