Blogolj!

Snétberger 60

2017.02.06.
Napjaink egyik legsokoldalúbb zenésze, Snétberger Ferenc. Gitárjátéka a klasszikus daraboktól kezdve az improvizatív zenélésen át a roma gyökerű dallamokig terjed. Kezében a gitár ugyanolyan könnyedséggel szólal meg, legyen szó modern darabról, vagy akár Vivaldiról. Művészetét a világ számos pontján bemutatta már, Ausztriától egészen Indiáig ismerik és elismerik. Snétberger Ferenc 60 éves.
Címkék: Eseménynaptár

Barátság a kötelék

2017.02.05.
A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) arra a nemes feladatra vállalkozott, hogy az együttműködés, a barátság, és a szellemi közösség megteremtése és bemutatása érdekében Kép/Társak címmel fotókiállítást hozzon létre a Pesti Vigadóban, melynek végeredményét mi is megtekintettük.
Címkék: Hírek

Emléktáblát avattak Máté Péter tiszteletére

2017.02.04.
Pénteken emléktáblát kapott Máté Péter Budapest I. kerületében, volt lakóházán, a Krisztina körút 75. szám alatt. Az eseményen nagyjából százan voltak, többek között az énekes lányai, unokái és özvegye is.
Címkék: Hírek

Most bekukucskálhat a szépülő Szépművészetibe

2017.02.04.
Gyömbér
Végre már látványos szakaszba ért a Szépművészeti Múzeum átfogó felújítása! A Liget Budapest Projekt részeként elkezdődött a II. világháborúban megsérült, azóta a közönség elől elzárt, a mostani felújításig raktárként használt Román Csarnok lélegzetelállító falfestésének restaurálása.

Shakespeare szerelmesei, figyelem!

2017.02.03.
A világhírű angol drámaíró előtt tiszteleg a Szerelmünk, Shakespeare elnevezésű fesztivál, amit nyáron a Madách Színház szervez majd. A több mint egy hónapig tartó rendezvénysorozat a darabok mellett beszélgetésekkel és elemzők, szakértők előadásaival is készül majd.

Meghalt Horváth Dávid fotóművész

2017.02.03.
Régóta tartó betegsége után hatvannyolc éves korában elhunyt Horváth Dávid fényképész, a szociofotó egyik legkiemelkedőbb haza alakja.
Címkék: Gyász

Goldie Hawn lesz a Bécsi Operabál sztárvendége

2017.02.02.
Goldie Hawn Oscar-díjas színésznő lesz a Bécsi Operabál sztárvendége, akit Richard Lugner osztrák építési vállalkozó hívott meg a február 23-án tartandó eseményre.
Címkék: Hírek

Elhunyt Mózes Attila Márai Sándor-díjas prózaíró

2017.02.01.
Életének 65. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Mózes Attila Márai Sándor-díjas prózaíró, irodalomkritikus, szerkesztő - közölte szerdán a Helikon című kolozsvári irodalmi folyóirat.
Címkék: Gyász

A IV. Budapesti Székely Bál

2017.02.01.
"Holnap előjön a medve és lehet, hogy meglátja az árnyékát, de az is lehetséges, hogy nem. Rá két napra kezdődik a IV. Budapesti Székely Bál a várban."
Címkék: Eseménynaptár

Országos kulturális rendezvénysorozat indul

2017.02.01.
Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvénysorozat indul hamarosan, amelyhez több száz kultúrház csatlakozott országszerte. A kulturális programsorozat idei tematikája a Mindennapi hagyományaink, amit február 10-12. között rendeznek meg immár tizenegyedik alkalommal. A rendezvényhez múlt évben 600 intézmény és 2000 program társult, idén pedig már most több mint 500 résztvevő regisztrált.

Ezeket a cikkeket olvastad már?