Blogolj!

A tévék és a végtelen párhuzamosa

2017.01.31.
Stefanovits Péter Munkácsy Mihály-díjas művész, az egyik legismertebb alakja a kortárs magyar grafikusművészetnek, de munkássága nem áll meg a grafikáknál – festményei, installációi, illetve az építészethez szorosan kapcsolódó alkotásai is jelentősek.
Címkék: Portré

Szavak nélkül

2017.01.31.
A Gulág-táborok áldozataira, elszenvedőire emlékeztek meg január 27-én a Várkert Bazárban az Aranykert Egyesület és a Duna Művészegyüttes közreműködésével.

Kocsis Zoltánra emlékeznek a Pannon Filharmonikusok

2017.01.30.
A novemberben elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerzőre emlékeznek meg szombaton a pécsi Kodály Központban.

Elhunyt Erkel Tibor zongoraművész

2017.01.30.
Elhunyt 83 éves korában Erkel Tibor zongoraművész, zenei rendező, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára – közölte a család az MTI-vel.
Címkék: Gyász

Legyen a vers a sejtjeinkben!

2017.01.30.
Kolti Helga színművész megálmodta a Versünnep rendezvényét. A színésznő korábban a Szegedi Nemzeti Színház, a Független Színpad művésze volt, majd a veszprémi Petőfi Színháznál belekóstolt a direktorkodásba is. Szentendrén kulturális céget vezetett, de régi szerelméhez, a versekhez mindenkor hű maradt. Számára ezek nem „egyszerűen csak szövegek”.
Címkék: Interjúk

Eszenyi Enikő kapta az idei Páger Antal-színészdíjat

2017.01.29.
Az idei évben Eszenyi Enikő volt az a szerencsés, aki átvehette a Páger Antal-színészdíjat. A művész a makói önkormányzat elismerését Farkas Éva Erzsébet polgármestertől vehette át a Maros-parti városban, a Hagymaházban.
Címkék: Hírek, Díjak

Ez nem majális, ez Versünnep Fesztivál!

2017.01.29.
A tizenkét éve útjára indult Versünnep Fesztiválnak az a „hitvallása”, hogy ne terelődjön el a figyelem a magyar nyelven született irodalmi alkotásokról és népszerűsítse a művészi versmondást, mely képes arra, hogy bárhol a világon összekapcsolja a magyar anyanyelvű embereket. Ez idei megmérettetésre Arany, Ady és Kassák alkotásaival lehet nevezni.
Címkék: Hírek

A bukovinai szövetség új elnöke élővé tenné a székely kultúrát

2017.01.28.
Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének új elnökének azt a nemes célt tűzte ki, hogy élővé tegyék a székely hagyományokat, ennek jegyében jelentős átalakítások várhatóak a szövetség legnagyobb szabású programjában, az augusztusban megrendezésre kerülő hagyományőrző Bukovinai Találkozások fesztiválon is.
Címkék: Hírek

Elhunyt Zentai Anna, a magyar operett egyik kiemelkedő alakja

2017.01.27.
Életének 92. évében elhunyt Zentai Anna Jászai-díjas színművésznő, Érdemes művész – közölte a szinhaz.org.
Címkék: Hírek, Gyász

Új zenei tehetségkutató indul

2017.01.26.
Nem kell megijedni, nem egy újabb X-Faktor, vagy Megasztár szintű műsor indul valamelyik kereskedelmi adón, ami mindenről szól, csak épp nem a tehetségekről. A legújabb, Fülesbagoly könnyűzenei tehetségkutató a fiatal, feltörekvő zenészekre, együttesekre, énekesekre koncentrál, akik a Cseh Tamás program keretén belül lehetőséget kapnak arra, hogy megmutathassák magukat és a későbbiekben kamatoztatni tudják tudásukat. Itt nem a bulvár áll a főszerepben, hanem a tudás és a zene öröme.
Címkék: Hírek

Ezeket a cikkeket olvastad már?