Magyar artistanő diadalmaskodott egy nemzetközi fesztiválon

2017.02.07.
Ismét megmutatkozott a magyar tehetség, ugyanis a monte-carlói Ifjúsági Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Komenda Zsófia magyar artista Bronz Bohóc-díjjal és három különdíjjal is távozhatott a megmérettetésről.
Címkék: Hírek, Díjak

Eszenyi Enikő kapta az idei Páger Antal-színészdíjat

2017.01.29.
Az idei évben Eszenyi Enikő volt az a szerencsés, aki átvehette a Páger Antal-színészdíjat. A művész a makói önkormányzat elismerését Farkas Éva Erzsébet polgármestertől vehette át a Maros-parti városban, a Hagymaházban.
Címkék: Hírek, Díjak

Átadták az idei Magyar Nyelvőr Díjakat

2016.12.23.
Csütörtökön, az Országházban immár harmadik alkalommal rendezték meg az idei Magyar Nyelvőr díjátadót. Az elismerésben olyan emberek részesülnek, akik hozzájárulnak nyelvünk megőrzéséhez, kutatásához és ápolásához.
Címkék: Hírek, Díjak

Lucával együtt mindenki nyert

2016.12.17.
A Duna tv Fölszállott a páva című tehetségkutatója kimagaslik a többi „sztárcsináló gépezet” közül, mert itt nem a személyes dráma, a bulvárfaktor és botrányok a lényegesek, hanem a nagybetűs TEHETSÉG. Öröm azt látni, hogy nem a celebek döntenek leendő celebek sorsáról, hanem a magyar népi hagyományok elevenednek meg a színpadon olyan nagyszerű előadók által, mint például Erdély Luca is.
Címkék: Hírek, Díjak

A prima Medve

2016.12.03.
Gyömbér
Tegnap este Zeneművészet kategóriában Medveczky Ádám karmester, címzetes egyetemi tanár nyerte a Prima Primissima díjat. A Kulturvilág blog szerzői ezúton is tiszta szívvel gratulálnak, mégpedig az idén szeptemberben megjelent Megszólal a néma pálca című, Csúri Ákos írta-szerkesztette könyv azon részletével, amelyben a díjakhoz fűződő viszonyáról vall a Mester.
Címkék: Hírek, Díjak

Igazán megérdemelt helyre kerültek idén is a Nemzet Művésze díjak

2016.11.03.
Gyömbér
Idén is nagy érdeklődéssel vártam - csakúgy mint mindenki a művészvilágban és azon túl -, kik kapják a Nemzet Művésze díjat. A harmadik alkalommal kiosztott elismerést a Pesti Vigadóban adták át.
Címkék: Hírek, Díjak

II. Marton Énekverseny: Világklasszis győzelem

2016.09.27.
Gyömbér
A fehérorosz Alexander Roslavets diadalával ért véget a Zeneakadémia által rendezett - a zenei életben óriási népszerűségnek örvendő - II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny. Nézzük meg közelebbről kik lettek a díjazottak, akik között egy magyar hölgy s szerepel!
Címkék: Hírek, Díjak

Ezeket a cikkeket olvastad már?