Blogolj!

Szavak nélkül

2017.01.31.
A Gulág-táborok áldozataira, elszenvedőire emlékeztek meg január 27-én a Várkert Bazárban az Aranykert Egyesület és a Duna Művészegyüttes közreműködésével.

Kocsis Zoltánra emlékeznek a Pannon Filharmonikusok

2017.01.30.
A novemberben elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerzőre emlékeznek meg szombaton a pécsi Kodály Központban.

Megfejteni 70 évet

2017.01.23.
A napokban nyílt Stefanovits Péter Szívzörej című kiállítása a Műcsarnokban, ami több évtizedes pályafutásának fő vonulatait mutatja be száz munkáján keresztül. Mivel az ország egyik legjelentősebb és legismertebb grafikusáról van szó, így mi sem hagyhattuk ki alkotásait.
Címkék: Eseménynaptár

A Himnusz két eredeti kéziratát állítják ki Gyulán

2017.01.21.
A magyar kultúra napja alkalmából a Kölcsey Ferenc által írt vers és Erkel Ferenc partitúrája egyszerre lesz látható Gyulán.

Nemzetközi színházi fesztivál indul Budapesten

2017.01.19.
FACT néven indítja útjának első alkalommal a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) nemzetközi fesztiválját február 3-5 között, amelyen hazai és külföldi egyetemek előadásai lesznek majd láthatók.

Keresztény Színházi Fesztivál az Újszínházban

2017.01.13.
Idén már negyedik alkalommal szervezik meg a Keresztény Színházi Fesztivált. A február 3-8 között megrendezett eseményen a közönség minden igényét kielégítve számos színdarab, kamaradarab mellett koncertek, mozgásszínház is megtalálható lesz.
Címkék: Eseménynaptár

Hetedik alkalommal is Népzenész Bál a Fonóban

2017.01.12.
A nagy hideg ellenére sem áll meg az élet a Fonóban, sőt mi több, a Népzenész Bál pezsdíti fel majd a hangulatot január 21-én. A zsinórban hetedik alkalommal megrendezett bál most is gőzerővel készül: zenészek, táncosok, muzsika várja a közönséget. Főszerepben a népzene!
Címkék: Eseménynaptár

A legnagyobb filmzenék – A legjobb előadásban

2017.01.05.
Ha a kedvenceid között van Batman, vagy bármikor szívedbe tudnak markolni a Gladiátor ismert zenéi, esetleg ha eszedbe jut Az oroszlánkirály és máris dúdolod annak híres dallamait, akkor ez a neked való program!

Ha résen vagy, még elcsípheted a PosterFest-et!

2016.11.23.
Gyömbér
A pop-up kiállításról már lecsúsztunk, de a PosterFest központi kiállítását még pénteken és az Underground Images című kiállítását még szombaton is megnézheti! Nem érdemes kihagyni, mert ennyi és ilyen színvonalas plakátot ritkán lehet együtt látni.
Címkék: Eseménynaptár

Kinek kell Lady Gaga, ha van nekünk egy Pásztor Annánk?

2016.11.18.
Az Anna and the Barbies (AATB) zenekar fél éves UTÓPIA turnéjának végére ért, amit méltóképpen zár egy őrületes duplakoncerttel a Fővárosi Nagycirkuszban. A formációhoz illő, hónapokon át tartó zenés kavalkád záróakkordjait mi is megnéztük és meghallgattuk.

Ezeket a cikkeket olvastad már?