Blogolj!

Hollywood ikonikus filmzenéi a Müpában

2017.02.23.
Márciusban a Savaria Szimfonikus Zenekar és kiváló hazai énekesek előadásban megelevenednek az álomgyár ikonikus filmzenéi a Müpában.
Címkék: Eseménynaptár

Halmos mester rejtett oldala

2017.02.19.
Ha meghalljuk Halmos Béla nevét elsősorban a népzenében és a népzenekutatásban elért kiváló eredményei jutnak az eszünk, azt azonban kevesen tudják róla, hogy eredeti végzettsége építészmérnök.
Címkék: Eseménynaptár

Hétvégén kezdetét veszi a Pastorale hangversenysorozat a Pesti Vigadóban

2017.02.17.
Georg Philipp Telemann műveivel kezdődik a hétvégén az idén 20 éves Pastorale összművészeti hangversenysorozat a Pesti Vigadóban.
Címkék: Eseménynaptár

Rekordszámú jelmezes a mohácsi busójáráson

2017.02.15.
A minden évben megrendezett mohácsi busójárás idén, február 23-án rekordszámú maskarással készül a tél elűzésére. A busókon kívül többszáz népművész, iparművész, képzőművész és vendéglős várja a látogatókat.
Címkék: Eseménynaptár

Megkezdődött az idei velencei karnevál

2017.02.12.
A világhírű, turistacsalogató éves velencei karnevál idén is kezdetét vette szombat este. A legnagyobb pompával és fergeteges hangulattal újra felbolydul az olasz város, amire több tízezren kíváncsiak.

„Merj élni, meghalni bárki tud” – Érkezik a Frida bemutatója az Átriumba

2017.02.11.
A Duda Éva Társulat és a Budapesti Operettszínház közös produkciójában a próza, a zene, a tánc és a videóanimáció elegyével láthatjuk majd visszaköszönni Frida Kahlo életét.

Új helyszínen kerül megrendezésre az idei Csángó Bál

2017.02.06.
A szervezők választása az új helyszínnel kapcsolatban a Millenáris parkra esett, ahol idén február 18-án a rendezik meg a Csángó Bált, amelynek gálaműsora az újévköszöntő hejgetéstől a farsangvégi húshagyó keddig tartó időszakot foglalja össze, bemutatva a moldvai és gyimesi farsangi szokásokat is.

Snétberger 60

2017.02.06.
Napjaink egyik legsokoldalúbb zenésze, Snétberger Ferenc. Gitárjátéka a klasszikus daraboktól kezdve az improvizatív zenélésen át a roma gyökerű dallamokig terjed. Kezében a gitár ugyanolyan könnyedséggel szólal meg, legyen szó modern darabról, vagy akár Vivaldiról. Művészetét a világ számos pontján bemutatta már, Ausztriától egészen Indiáig ismerik és elismerik. Snétberger Ferenc 60 éves.
Címkék: Eseménynaptár

Shakespeare szerelmesei, figyelem!

2017.02.03.
A világhírű angol drámaíró előtt tiszteleg a Szerelmünk, Shakespeare elnevezésű fesztivál, amit nyáron a Madách Színház szervez majd. A több mint egy hónapig tartó rendezvénysorozat a darabok mellett beszélgetésekkel és elemzők, szakértők előadásaival is készül majd.

A IV. Budapesti Székely Bál

2017.02.01.
"Holnap előjön a medve és lehet, hogy meglátja az árnyékát, de az is lehetséges, hogy nem. Rá két napra kezdődik a IV. Budapesti Székely Bál a várban."
Címkék: Eseménynaptár

Ezeket a cikkeket olvastad már?