Blogolj!

Országos kulturális rendezvénysorozat indul

2017.02.01.
Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvénysorozat indul hamarosan, amelyhez több száz kultúrház csatlakozott országszerte. A kulturális programsorozat idei tematikája a Mindennapi hagyományaink, amit február 10-12. között rendeznek meg immár tizenegyedik alkalommal. A rendezvényhez múlt évben 600 intézmény és 2000 program társult, idén pedig már most több mint 500 résztvevő regisztrált.

Szavak nélkül

2017.01.31.
A Gulág-táborok áldozataira, elszenvedőire emlékeztek meg január 27-én a Várkert Bazárban az Aranykert Egyesület és a Duna Művészegyüttes közreműködésével.

Kocsis Zoltánra emlékeznek a Pannon Filharmonikusok

2017.01.30.
A novemberben elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerzőre emlékeznek meg szombaton a pécsi Kodály Központban.

Megfejteni 70 évet

2017.01.23.
A napokban nyílt Stefanovits Péter Szívzörej című kiállítása a Műcsarnokban, ami több évtizedes pályafutásának fő vonulatait mutatja be száz munkáján keresztül. Mivel az ország egyik legjelentősebb és legismertebb grafikusáról van szó, így mi sem hagyhattuk ki alkotásait.
Címkék: Eseménynaptár

A Himnusz két eredeti kéziratát állítják ki Gyulán

2017.01.21.
A magyar kultúra napja alkalmából a Kölcsey Ferenc által írt vers és Erkel Ferenc partitúrája egyszerre lesz látható Gyulán.

Nemzetközi színházi fesztivál indul Budapesten

2017.01.19.
FACT néven indítja útjának első alkalommal a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) nemzetközi fesztiválját február 3-5 között, amelyen hazai és külföldi egyetemek előadásai lesznek majd láthatók.

Keresztény Színházi Fesztivál az Újszínházban

2017.01.13.
Idén már negyedik alkalommal szervezik meg a Keresztény Színházi Fesztivált. A február 3-8 között megrendezett eseményen a közönség minden igényét kielégítve számos színdarab, kamaradarab mellett koncertek, mozgásszínház is megtalálható lesz.
Címkék: Eseménynaptár

Hetedik alkalommal is Népzenész Bál a Fonóban

2017.01.12.
A nagy hideg ellenére sem áll meg az élet a Fonóban, sőt mi több, a Népzenész Bál pezsdíti fel majd a hangulatot január 21-én. A zsinórban hetedik alkalommal megrendezett bál most is gőzerővel készül: zenészek, táncosok, muzsika várja a közönséget. Főszerepben a népzene!
Címkék: Eseménynaptár

A legnagyobb filmzenék – A legjobb előadásban

2017.01.05.
Ha a kedvenceid között van Batman, vagy bármikor szívedbe tudnak markolni a Gladiátor ismert zenéi, esetleg ha eszedbe jut Az oroszlánkirály és máris dúdolod annak híres dallamait, akkor ez a neked való program!

Ha résen vagy, még elcsípheted a PosterFest-et!

2016.11.23.
Gyömbér
A pop-up kiállításról már lecsúsztunk, de a PosterFest központi kiállítását még pénteken és az Underground Images című kiállítását még szombaton is megnézheti! Nem érdemes kihagyni, mert ennyi és ilyen színvonalas plakátot ritkán lehet együtt látni.
Címkék: Eseménynaptár

Ezeket a cikkeket olvastad már?