1956 úgy, ahogy eddig nem láttuk

2017.02.20.
A múlt és a jövő találkozik a modern technika segítségével a Terror Házában az Egy akaraton 1956-2016 című időszaki kiállításon.
Címkék: Hírek

Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Kurtág-házaspár

2017.02.20.
A zene világához való kiemelkedő hozzájárulásukért, valamint hosszú és odaadó zenei együttműködésükért a Franco Buitoni-különdíjat adományozták vasárnap Kurtág György Kossuth-díjas zeneszerzőnek, zongoraművésznek és feleségének, Kurtág Márta zongoraművésznek.
Címkék: Hírek

Digitalizálták a Gulág-anyagokat

2017.02.16.
A Gulág emlékév keretén belül végre sikerült digitalizálni azt a rengeteg anyagot, amik ezidáig nem kerültek a nyilvánosság elé. Az összeállított dokumentumokból oktatóanyagot készített a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL).
Címkék: Hírek

Magyar siker a világ legnagyobb presztízsű fotópályázatán

2017.02.16.
Magyarországi és afrikai éjszakai állatfotóival nyert díjat Máté Bence a World Press Fotó pályázatán."Olyan képi világot szerettem volna mutatni, amelyet szabad szemmel nem lehet látni."
Címkék: Hírek

Dévényi Ádám-estet tartanak a Gödör Klubban

2017.02.13.
A tavaly, csupán 59 éves korában elhunyt Dévényi Ádám dalszerzőre emlékeznek zenésztársai, kollégái a budapesti Gödör Klubban február 24-én. A koncert során befolyó összeget a zenész özvegyének ajánlották fel.
Címkék: Hírek

Hamarosan megjelenik a trianoni magyar békedelegáció naplója

2017.02.13.
Akadémiai kutatócsoport vizsgálja az 1920-as trianoni békeszerződés körülményeit, a kutatócsoport első kiadványa néhány hónapon belül megjelenik, ami a magyar békedelegáció naplója lesz.
Címkék: Hírek

Megkezdődött az idei velencei karnevál

2017.02.12.
A világhírű, turistacsalogató éves velencei karnevál idén is kezdetét vette szombat este. A legnagyobb pompával és fergeteges hangulattal újra felbolydul az olasz város, amire több tízezren kíváncsiak.

„Merj élni, meghalni bárki tud” – Érkezik a Frida bemutatója az Átriumba

2017.02.11.
A Duda Éva Társulat és a Budapesti Operettszínház közös produkciójában a próza, a zene, a tánc és a videóanimáció elegyével láthatjuk majd visszaköszönni Frida Kahlo életét.

A magas terrorfenyegetettség miatt golyóálló üvegfallal kerítik körbe az Eiffel-tornyot

2017.02.11.
Két és fél méter magas golyóálló üvegfallal kerítik körbe ősszel az Eiffel-tornyot, hogy ezzel is védjék az esetleges terrortámadásoktól.
Címkék: Hírek

Emberi sorsok, embertelen körülmények

2017.02.10.
A Gulág Emlékév keretén belül a szovjet kényszermunkatáborokról szóló dokumentum- és játékfilmeket mutattak be Budapesten.
Címkék: Hírek

Ezeket a cikkeket olvastad már?