Blogolj!

II. Marton Énekverseny: Világklasszis győzelem

2016.09.27.
Gyömbér
A fehérorosz Alexander Roslavets diadalával ért véget a Zeneakadémia által rendezett - a zenei életben óriási népszerűségnek örvendő - II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny. Nézzük meg közelebbről kik lettek a díjazottak, akik között egy magyar hölgy s szerepel!
Címkék: Díjak, Hírek

Kultúrvacsora

2016.09.14.
Alma
Medveczky Ádám 75. születésnapja alkalmából, illusztris és hagyományteremtő estét rendeztek, melyen a karmester, korábbi volt főzeneigazgató, a hazai operaélet egyik legjelentősebb dirigense, átvehette az eddigi munkásságát megörökítő, átfogó képanyaggal illusztrált riportkönyvét.

Több volt költőnél - elhunyt Csoóri Sándor

2016.09.12.
Gyömbér
Életének 87-ik évében itt hagyott minket Csoóri Sándor, a kétszeres Kossuth-díjas költő, író, esszéista, az MMA nagydíjasa, a Nemzet Művésze. Utolsó éveiben visszavonultan élt. Hosszan tartó, súlyos betegség után érte a halál.
Címkék: Hírek

Kiadták az 1956-os filmhíradó teljes évfolyamát DVD-n

2016.09.08.
Gyömbér
A forradalom 60. évfordulójának alkalmából felújított formában kiadta a Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MaNDA) az 1956-os filmhíradó teljes évfolyamát, emellett pedig öt ’56-os témájú magyar filmet is restaurált.
Címkék: Hírek

Zanzibártól a világ tetejéig – 70 éve született Freddie Mercury

2016.09.05.
Alma
Még csak 70 éves lenne Freddie Mercury, a Queen zenekar énekes-frontembere. Karizmája, tehetsége és nem utolsó sorban hangja és dalai a mai napig is kiemelkedőnek számítanak a zenei szcénában. Még így, halála után 25 évvel is.
Címkék: Hírek

Török Ferenc a "templomépítő"

2016.09.02.
Gyömbér
Török Ferenc 80 - Építészet és hitvallás címmel és harangszóval nyílt a neves építész életművét áttekintő kiállítás csütörtökön a pesti Vigadóban. Művészetrajongó laikusként úgy gondoltam, ez az a kiállítás, amit nem szabad kihagynom. Jól gondoltam.

Kapcsolatunk titkos is és misztikus, kicsit utópisztikus – Anna and the Barbies Utópia turné

2016.06.03.
Alma
UTÓPIA című hetedik albumával, jelentkezik az Anna and the Barbies zenekar, amely köré egy összművészeti, vizuális és zenei koncepciót építettek fel. A hetedik lemezt hét állomással, hét különböző helyszínen tárják a közönség elé.

Érdemes kulturálódni a következő két hétben

2016.06.03.
Alma
Nyilvánosságra hozta a Magyar Művészeti Akadémia a közreműködésükkel megvalósuló kulturális programokat a következő két hétből. Változatos a kínálat, érdemes belőlük szemezgetni.

Kulcsaink egymáshoz – egy kiállítás elé

2016.05.07.
Alma
Egy kis kulturális kimozdulásra vágytam a héten. Szerencsére egy kedves barátunk, Gulyás Gábor meghívására elmentem Szentendrére, ahol Chiharu Shiota japán képzőművész kezdte el Emlékeső című művét építeni.
Címkék: Galéria, Hírek

5. Nemzetközi Textilművészeti Triennále – Budapest

2016.02.27.
Alma
A több évtizedes múlttal rendelkező nemzetközi textilművészeti kiállítás Szombathely után február 23. és március 27. között Budapesten látható, a Vigadó Galériában. A nemzetközileg is különlegesnek számító, 18 országból 168 művész 202 alkotását felvonultató kiállítás teljes anyaga a Magyar Művészeti Akadémiának köszönhetően először kerül bemutatásra Budapesten, a Pesti Vigadó emeleti kiállítótereiben.
Címkék: Hírek

Ezeket a cikkeket olvastad már?