Blogolj!

Elhunyt a Rajkó Zenekar prímása

2016.12.16.
A Rajkó Zenekar vezető prímása csütörtökön, egy lengyelországi turné során halt meg.
Címkék: Gyász, Hírek

Emléktáblát avattak Garas Dezső színművész szülőházán Budapesten

2016.12.09.
Emléktáblát avattak Garas Dezső (1934-2011) színművész tiszteletére pénteken Budapesten, a nemzet színésze, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész szülőházán, a VII. kerületi Alsó erdősor utca 10-es szám alatt.
Címkék: Hírek

Hat magyar lemez is felkerült a legnívósabb világzenei ranglistára

2016.12.09.
A World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplistájának idei összegzésébe hat magyar lemez is bekerült. Lajkó Félix érte el a legjobb helyezést a 200-as elitben, ugyanis a 30. helyet foglalja el Most jöttem című, a Fonó Budai zeneház gondozásában megjelent lemeze.
Címkék: Hírek

Vonatot neveztek el Jirí Menzelről Csehországban

2016.12.09.
Először fordult elő a cseh állami vasúttársaság (CD) történetében, hogy egy élő személyről neveztek el egy szerelvényt. A megtiszteltetésben nem más részesült, mint Jirí Menzel Oscar-díjas filmrendező, akinek a nevét viselő vonat Prága és Beroun között fog majd közlekedni.
Címkék: Hírek

Tragikus balesetben elhunyt a magyar operaénekesnő

2016.12.06.
2016. december 6-án egy tragikus balesetben elhunyt Lehoczky Éva a legendás magyar operaénekesnő. 91 éves korában lakástűz áldozata lett, a helyszínre kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.
Címkék: Gyász, Hírek

Bartók Béla-fesztivállal készül a Zeneakadémia

2016.12.06.
Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából a Zeneakadémia rendezvénysorozattal tiszteleg a neves magyar zeneszerző előtt, ami egy nemzetközi hegedűversennyel indul majd.
Címkék: Hírek

Egy igazán mámoros este várja csütörtökön az érdeklődőket az Urániában

2016.12.05.
Csütörtökön tartják Szepsy István tokaji borászról készült, A szeretet mint tőke című dokumentumfilm premierjét az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Címkék: Hírek

Botrány Bertolucci kultfilmje körül

2016.12.05.
Bernardo Bertolucci hetvenes években készült kultuszfilmje, az Utolsó tangó Párizsban alapvetően is botrányokat szült megjelenésekor, ám most, több évtizeddel később újabb balhé robbant ki.
Címkék: Hírek

A prima Medve

2016.12.03.
Gyömbér
Tegnap este Zeneművészet kategóriában Medveczky Ádám karmester, címzetes egyetemi tanár nyerte a Prima Primissima díjat. A Kulturvilág blog szerzői ezúton is tiszta szívvel gratulálnak, mégpedig az idén szeptemberben megjelent Megszólal a néma pálca című, Csúri Ákos írta-szerkesztette könyv azon részletével, amelyben a díjakhoz fűződő viszonyáról vall a Mester.
Címkék: Díjak, Hírek

Farolás a múzeumba

2016.12.03.
Gyömbér
Az Ikarus 66-os „Faros” egyik utolsó legyártott példánya is része lesz a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum új kiállításának. Ez a páratlan formavilágú autóbusz egyszerűen gyönyörű! Ugyan lesz még vele bőven teendő, mire visszanyeri régi fényét.
Címkék: Hírek

Ezeket a cikkeket olvastad már?