Blogolj!

Arany János szellemiségéhez méltó album készült

2017.04.04.
Budapesten is bemutatták hétfőn az Arany János és szülővárosa összetartozásáról szóló, Arany Szalontája, Szalonta Aranya című albumot.
Címkék: Hírek

John Malkovich diktátor szerepben

2017.04.03.
John Malkovich diktátorként lép színpadra kedden a Müpában a 37. Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Just Call Me God - A diktátor utolsó beszéde című új produkcióját a márciusi világpremier után néhány héttel láthatja a magyar közönség.

Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár áprilisban

2017.04.02.
Éjszakai bállal, a Boban Markovic Orkestar koncertjével és gálaműsorral is várják a közönséget a 36. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár szervezői április 21. és 23. között Budapesten.

Mindenki mesemondója, Csukás István

2017.04.02.
81 éves lett az egyik legnépszerűbb mesélőnk, a Kossuth-díjas magyar költő, író Csukás István, aki nélkül nem telhet el gyerekkor.
Címkék: Hírek

Elhunyt Jevgenyij Jevtusenko orosz költő

2017.04.02.
Elhunyt szombaton 85 éves korában Jevgenyij Jevtusenko orosz költő az egyesült államokbeli, oklahomai Tulsa városában – közölte Mikhail Morgulis, az irodalmár egyik közeli barátja.

Elkezdődött a második magyar kulturális világtalálkozó

2017.04.01.
Tizenöt ország több mint száz képviselőjének részvételével szombaton megkezdődött a Magyarok második kulturális világtalálkozója nevű kétnapos rendezvény Pécsett.

Elhunyt Szepesi Attila költő

2017.04.01.
Súlyos betegség után életének 75. évében csütörtökön elhunyt Szepesi Attila Babérkoszorú-díjas és József Attila-díjas költő, író, publicista.

A kárpátaljai nagymama történetére derült fény az Emlékpontban

2017.03.31.
Kárpátaljáról, a nagyszőlősi Perényi Zsigmond Középiskola diákjait látja vendégül a héten a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium. A kárpátaljai vendégek csütörtökön keresték fel a hódmezővásárhelyi Emlékpontot, ahol Nagy Gyöngyi, a közgyűjtemény történésze kalauzolta a csoportot.
Címkék: Hírek

Kulturális programok a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplomban

2017.03.29.
A Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplom számos kulturális programmal várja a látogatókat, köztük a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) koncertjével is. A három éves rekonstrukció után a Főplébániatemplom altemploma is látogathatóvá vált az érdeklődők számára.

Csomós Mari lett a nemzet színésze

2017.03.27.
A színésznő a nemrégiben elhunyt Berek Kati megüresedett helyére került.
Címkék: Hírek

Ezeket a cikkeket olvastad már?