Blogolj!

Végre elkészült a Városligetben a pavilonkert!

2017.04.16.
Gyömbér
Még tavaly írtam róla, hogy lebontották a cudarul kinéző bódésort a Városligetben és lőttem néhány fotót a készülő pavilonokról. És láss csodát, elkészült végre a gyönyörű pavilonkert. Irány a Liget!

Hétfőn mutatják be Corvus-Kora Róbert Golgotáját

2017.04.15.
Elkészült hetedik panorámaképével Corvus-Kora Róbert. A Golgota című mű leleplezésére húsvét hétfőn, a Békés megyei Lőkösháza művelődési házában kerül sor.

Bemutatják a Szulejmán-sírkomplexumról szóló Szász István-féle dokumentumfilmet

2017.04.12.
A pécsi Apolló Moziban tartják csütörtökön a Szász István rendezésében elkészült, a Szigetvár melletti Szulejmán-sírkomplexum feltárását bemutató, mintegy félórás dokumentumfilm premierjét.

Együttműködési megállapodást kötött a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia és az MMA

2017.04.11.
Együttműködési megállapodást kötött a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA); a megállapodás több közös kulturális program - így kiállítások, konferenciák, koncertek - jövőbeni megrendezéséről szól.
Címkék: Hírek

Öt érdekesség József Attiláról

2017.04.10.
József Attila rövid életét behatárolta a szeretet és az elismerés utáni vágyakozás, amiből sajnos nem sok adatott meg neki. Nem úgy, mint napjainkban. A magyar irodalom egyik megkerülhetetlen alakja lett, születésnapján, április 11-én pedig a Magyar költészet napját ünnepeljük.

II. János Pál csodái

2017.04.08.
2005-ben ezen a napon temették el minden idők legnépszerűbb és legkedveltebb pápája II. János Pált, akit csodatételei révén szentté avattak. Az évforduló alkalmából lássuk a csodatételeit.

Májusban „kiterített zene” érkezik a Vigadóba

2017.04.08.
Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, az MMA rendes tagja által készített különleges zongorával bővül tíz intézmény – hét magyarországi és három külföldi – hangszerkészlete.

Keletről… – Bemutatkozik a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia

2017.04.07.
A Magyar Művészeti Akadémia számára fontos, hogy a magyar közönséggel megismertesse a távol-keleti hagyományos művészeti elemekre épülő kortárs kínai művészetet, kultúrát is.

Arany János szellemiségéhez méltó album készült

2017.04.04.
Budapesten is bemutatták hétfőn az Arany János és szülővárosa összetartozásáról szóló, Arany Szalontája, Szalonta Aranya című albumot.
Címkék: Hírek

John Malkovich diktátor szerepben

2017.04.03.
John Malkovich diktátorként lép színpadra kedden a Müpában a 37. Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Just Call Me God - A diktátor utolsó beszéde című új produkcióját a márciusi világpremier után néhány héttel láthatja a magyar közönség.

Ezeket a cikkeket olvastad már?