Blogolj!

Igazi demokrata a huszadik századból

2017.03.08.
Bibó István élete és munkássága címmel nyílik kiállítás a hódmezővásárhelyi Emlékpontban. Március 10-én, pénteken délután 17 órakor a Vásárhelyen több évtizedet élt Tegzes Lászlóné Bibó Borbála, Bibó István lánya ajánlja majd a tárlatot a közönség figyelmébe, akinek jogász, politológus és közéleti gondolkodó édesapja kiemelkedő alakja a huszadik század magyar politikatörténetének.

Utcát neveznek el Halmos Béláról

2017.03.08.
Több gyulai közterület új nevéről határozott a gyulai képviselő-testület a március 2-i ülésén. A grémium döntése értelmében ezentúl Ifj. Halmos Béla utca is lesz Gyulán, ily módon tisztelegve a prímás emléke előtt.
Címkék: Hírek

Kodály Zoltán soha nem alkudott meg

2017.03.07.
Kodály Zoltán soha nem alkudott meg, mindig az értékek köré gyűjtötte tanítványait és követőit - fogalmazott Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az ötven évvel ezelőtt elhunyt zeneszerző síremlékénél a fővárosi Farkasréti temetőben hétfőn.
Címkék: Hírek

A vörös csillag gyújtotta lángra a Városháza tornyát

2017.03.03.
Hódmezővásárhely történetének két meghatározó eleme, a téglagyártás és a téglaépítészet, amelyet Dömötör Mihály Requiem egy téglagyárért című fotókiállításának finisszázsa is kiválóan prezentált csütörtök délután az Emlékpontban.

Idén is derkósok a Műcsarnokban

2017.03.03.
Minden évben bemutatják munkáikat a derkósok, azaz a Derkovits Gyula ösztöndíjasai.

Az ország kedvence volt, most alig tud boldogulni

2017.03.03.
Szilágyi István neve lehet, hogy nem mond sokat a mai fiatalságnak, de biztos, hogy mindenkinek ismerős. Egykor a képernyő arca volt, viszont mára már csak napról napra él.
Címkék: Hírek

Kezdetét vette a Budapest Fotó Fesztivál

2017.02.28.
Első alkalommal rendezik meg a fővárosban a Budapest Fotó Fesztivált, ami a fotográfia egyik megkerülhetetlen alakjának, Alex Webbnek kiállításával indul többhónapos útjára.

Ki a rakpartra!

2017.02.24.
Idén a budapesti rakparté a főszerep a Budapest100 elnevezésű programsorozat keretein belül. Április 22. és 23 között bárki megismerheti és meglátogathatja a régi és új Duna-parti épületeket.
Címkék: Hírek

Folytatódik a Snétberger Zenei Tehetség Központ munkája

2017.02.24.
Hetedik évfolyamánál tart Snétberger Ferenc gitárművész által alapított intézmény munkája. A tervekről és fejleményekről csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt a zenész.
Címkék: Hírek

A veronai buszbaleset áldozataira emlékeznek a Thália Színházban

2017.02.23.
A tragikus januári balesetben elhunytak emlékére jótékonysági estet rendeznek március 6-án a Tháliában.
Címkék: Hírek

Ezeket a cikkeket olvastad már?