Blogolj!

II. János Pál csodái

2005-ben ezen a napon temették el minden idők legnépszerűbb és legkedveltebb pápája II. János Pált, akit csodatételei révén szentté avattak. Az évforduló alkalmából lássuk a csodatételeit. 

II. János Pál esetében – csakúgy, mint minden tanúságtevőnél – két csodát kellett igazolni a szentté avatási eljárás során. Az első csoda egy francia apácához, Marie Simon-Pierre-hez kötődik, aki 2005-ben a Parkinson-kórból gyógyult fel II. János Pál pápának hála. A nőnél 2001 júniusában diagnosztizálták a Parkinson-kórt. A betegség az egész baloldalát érintette, ami azért volt különösen megterhelő számára, mert balkezes volt. A betegség lassú folyamatát 2005 áprilisától egyre gyorsabb romlása követett: ekkor már nem tudott írni, vezetni, és nagy nehézséget okozott már a járás is számára.

Marie Simon-Pierre nővér

A szenvedésben a szintén Parkinson-kórban szenvedő II. János Pál példája adott számára erőt, ezért különösen lesújtotta a pápa halála. Az apáca azonban feljebbvalója tanácsára halála után is imádkozott II. János Pálhoz, és két hónappal később hirtelen javulás állt be állapotában. Egy belső hang 2005. június 2-án azt sugallta neki, hogy kezdjen el írni, és az addigra olvashatatlanná vált írása hirtelen újra normális lett. Másnap pedig elmondása alapján úgy ébredt, hogy érezte: teste megváltozott és meggyógyult.

A másik csodája egy Costa Rica-i nőhöz fűződik, aki agyi aneurizmában szenvedett. Floribeth Mora Diaznak súlyos fejfájása volt, és az arca is részben lebénult. Orvosa közölte vele, hogy az aneurizma nem műthető, már csak napjai vannak hátra. Az ötvenéves, 4 gyerekes nő 2011 májusában II. János Pál pápa boldoggá avatását nézte a tévében, és közben betegen az ágyban fekve imádkozni kezdett hozzá felépüléséért. A sztori szerint egyszer csak egy hangot hallott egy kezében lévő magazinból, amelynek címlapján szintén II. János Pál volt. A hang azt mondta neki: „Kelj fel, és ne félj!

Floribeth Mora Diaz

A nő miután befejezte az imáját, családja legnagyobb csodálkozására felkelt. Határozottan jobban érezte magát, majd rövid időn belül teljesen fel is épült, novemberre az aneurizmának nyoma sem volt. Az őt kezelő idegsebész szerint a nő gyors felépülése tudományosan nem magyarázható.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/37000/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,II. János Pál
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?