Blogolj!

Beköltözni egy kiállításra

Ha költözni akarsz, vagy épp csak Budapest egyik legszebb kiállítóhelyén körülnézni, és nem utolsó sorban látványos és ötletes tárlattal találkozni, akkor a legjobb, ha ellátogatsz a Madeinhungary-ra.

Nem egy egyszerű kiállításról van szó, hanem egy modern, jópofa, kreatív és nem mellesleg kényelmes bemutatkozásról az Új Budapest Galériában, ahol a visegrádi négyek formatervezőinek, valamint baltikumi és skandináv dizájnerek bútoraival és berendezési tárgyaival lehet megismerkedni. Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész már 2004 óta szervezi meg a seregszemlét, ahol a fiatal művészek bemutatkoznak.

Ha valaki akár csak egyszer is járt Ikeában (és valószínűleg a többség igen), akkor tudja, mire számíthat. Nos, a Madeinhungary kiállítása Ikeába öntött modern tárlat, ahol a poénos kreativitás kereszteződik a kényelemmel és praktikussággal. Furcsa, de egyben kimondottan szórakoztató amikor egy egyszerű használati tárgy teljesen más megvilágításba kerül egy meglepő kiegészítő miatt, vagy amikor egy szék(nek látszó tárgy) esetében kiderül, hogy igazából összepréselt papírlapokon ül az ember. Itt tényleg minden megtalálható a fémrácsból összeállított hatalmas asztalon keresztül az origamira hajazó lámpakollekción át a könyvespolcig, ami látszólag bármelyik pillanatban széteshet (de persze nem fog).

A tárlat legjobb része – ha már bútorokról van szó – hogy mindent körül lehet járni, ki lehet próbálni, meg lehet fogni, vagyis igazán közel kerülhetünk az iparművészek és formatervezők munkáihoz és újszerű gondolataihoz, amit akár mi is kipróbálhatunk otthon, ha van elég kézügyességünk hozzá.

A kiállítás május 8-ig látogatható az Új Budapest Galériában, a Duna-parti Bálnában.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/37486/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,kiállítás,Új Budapest Galéria
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?